Chili: Witte druiven domineren de markt

In Chili is het druivenseizoen al begonnen en in december zal de productie zijn hoogtepunt bereiken. Jorge Rojas de Mipal informeert ons over de actuele situatie. "De volumes zijn wat kleiner maar de kwaliteit is uitzonderlijk goed." 


Ondertussen exporteert Peru grote volumes, met name de Red Globe variëteit. "We zijn bang dat Peru de markten overspoelt. Peru richt zich sterk op China en we zijn bang dat de markt daar verzadigd raakt. We denken echter dat tegen de tijd dat Chileense druiven op de Chinese markt komen, over ongeveer twee maanden, de volumes uit Peru kleiner zullen zijn. Op de Amerikaanse markt worden Peruaanse witte druiven verkocht voor prijzen tussen de €32 en €34," aldus Rojas. 


Hierbij dient opgemerkt te worden dat de Verenigde Staten over aanzienlijk voorraden pitloze- rode druiven beschikken zodat de Chileense witte druiven goede marktkansen hebben. "Witte druiven zullen de markt waarschijnlijk domineren en in de Verenigde Staten zal dat met name het ras Thompson zijn. Er worden hoge prijzen verwacht. In het begin kunnen de prijzen misschien nog wat lager zijn omdat er dan nog Peruaanse druiven op de markt zijn. In januari, wanneer de volumes uit Chili verwacht worden, zal de situatie weer genormaliseerd zijn."


Chileense telers hebben eveneens nagedacht over de gevolgen die de nieuwe Amerikaanse regering zal hebben voor hun export. "We blijven kalm. We hebben een vrijhandelsovereenkomst met de Verenigde Staten waarin geen wijzigen kunnen worden aangebracht zonder dat Chili hiermee instemt. De situatie kan zelfs nog weleens gunstig voor ons uitpakken omdat de wisselkoers sinds de verkiezingszege van Trump is verbeterd, wat gunstig is voor onze economie."

Voor meer informatie:
Jorge Rojas
Mipal
T: + 569 54081310
E: jorge.rojas@mipal.cl
www.mipal.cl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven