Patata Veneta

Italiaanse Naturveneta introduceert fritesaardappelen

In 2011 bracht het Venetiaanse Naturveneta aardappelen op de markt onder de merknaam Patata Veneta. De aardappelen dragen eveneens het Qualità Certificata keurmerk. Gianmarco Peruffo, salesmanager bij Naturveneta: "De Patata Veneta aardappelen zijn vanaf nu weer verkrijgbaar bij Alì Supermercati, Pam Panorama, Coop Italia en Despar."Patata Veneta fritesaardappelen van Naturveneta.

In een tijd waarin consumenten zich steeds bewuster zijn van de herkomst van producten, stijgt de populariteit van lokale AGF. Om deze reden promoten handelaren regionale producten, al dan niet voorzien van een BOB-keurmerk.

"We hebben besloten ons aanbod uit te breiden. Vanuit ons klantenbestand was er vraag naar nieuwe producten en producenten in de regio Veneto spelen hierbij een belangrijke rol. We zijn gestart met een aardappel die voor 100% van Venetiaanse origine is en hebben sindsdien ook andere aardappelrassen op de markt gebracht,"
aldus Peruffo


Fritesaardappelen van Naturveneta.

Sinds deze week heeft Naturveneta zijn assortiment uitgebreid met fritesaardappelen die te koop zijn bij retailketen Tosano, waar ook de andere aardappelen van het merk verkrijgbaar zijn.


Patata Veneta gebruikt een rood ras voor fritesaardappelen

De Patata Veneta fritesaardappelen hebben een rode schil. Het bedrijf teelt deze op een areaal van slechts 20 hectare. "Er is vraag naar speciale producten en deze nieuwe lijn beantwoordt hier uitstekend aan. We hebben diverse proeven gedaan en vervolgens de meest geschikte rassen geselecteerd. De aardappelen worden verpakt in rode netzakken van 1,5/2/2,5 kilo zodat zij goed opvallen in het AGF-schap."


De veelzijdige Patata Veneta aardappelen.

"Op deze manier kunnen we zelfs onze klanten bedienen. Volgend voorjaar zullen we nog eens twee nieuwe rassen introduceren te weten bakaardappelen en kruimige aardappelen voor het bereiden van gnocchi. In de toekomst hopen we ook zoete aardappelen onder het Patata Veneta merk op de markt te kunnen brengen," zo besluit Gianmarco

Contact:
Naturveneta Soc. Coop. Agricola
Via Zona Artigianale, 19
37040 Roveredo di Guà (VR) – Italy
Email: info@naturveneta.it
Web: www.naturveneta.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven