Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlos Calvão, Frutas Bela, Portugal

"De smaak van appelen uit de bergen is uniek"

Frutas Bela is gespecialiseerd in het vermarkten van appelen en peren. Het beschikt ook over opslag-, sorteer- en verpakkingsfaciliteiten. Jaarlijks produceert het zo'n 6 mln kilo appelen, waarvan 80% geëxporteerd wordt.



Appelen uit de bergen
"We telen de appelrassen Golden, Fuji, Red Chief en Royal Gala en Rocha en Conference peren. Tevens exporteren we kleine volumes kastanjes, die veel geproduceerd worden in onze regio," legt Carlos Calvão van Frutas Bela uit. Hij vertelt dat de appelen bijzonder zijn omdat ze in de bergen geteeld worden op een hoogte van 500 tot 800 meter wat hen een unieke, sappige smaak geeft.



Het seizoen 2016 is bijna ten einde en de teler kijkt terug op een alleszins redelijk seizoen. "De productie was laag maar de prijzen stabiel en de vraag neemt jaarlijks toe. We exporteren naar Zuid-Amerika en Canada en in 2017 zullen we onze export uitbreiden naar nieuwe markten zoals Saoedi-Arabië en Dubai. We focussen op rode appelen (Red Chief en Royal Gala) en willen de kastanje-export eveneens verhogen."



Ervaren specialisten
Frutas Bela werd in 1998 opgericht en richt zich in toenemende mate op de export van Portugese appelen en peren. Naast de eigen productie werkt het bedrijf samen met telers die hun fruit exclusief aan het bedrijf leveren. Het netwerk van telers bestaat uit ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het telen van kwaliteitsfruit. Om de klanttevredenheid te garanderen, werkt het bedrijf met hoge kwaliteitsnormen en houdt de naleving hiervan scherp in de gaten. Frutas Bela bezit twee facilliteiten van 1.000 m2 en een derde met een oppervlakte van 3.600 m2 dat uitgerust is met de modernste koeltechnologieën.

Voor meer informatie:
Carlos Calvão
Frutas Bela
Rua das Novas Tecnologias, Parque Empresarial Outeiro Seco, 5400-673 Chaves, Portugal
Tel.: +351 938549738
www.frutasbela.com
Publicatiedatum: