Warnez introduceert verpakking in categorie 'grab&go'

Nieuwe doorzichtige stazak voor aardappelen

Tholen - "De trend naar kleinere verpakkingen is al een gans tijdje aan de gang. We willen onze klanten steeds helpen met nieuwe oplossingen. Om dit specifieke segment in het aardappelschap voldoende op te laten vallen en onderscheidend te maken, werd deze keer gekozen voor een stazak. Deze maakt binnen de AGF-sector steeds meer zijn intrede", vertelt Peter Van Steenkiste van Warnez. "Als voortrekker in het segment van de kleine aardappelverpakkingen introduceerden wij recent deze nieuwe verpakking."

Hij benadrukt dat de stazak voor aardappelen nieuw is voor de Belgische aardappelmarkt. "We zagen zo'n soort verpakking enkele jaren terug op de Fruit Logistica en via fotoreportages op AGF.nl kwamen we de stazak ook regelmatig tegen. Maar in de aardappelmarkt is het nog vrij onbekend. Daarom hebben wij in overleg met een retailer deze nieuwe verpakking geïntroduceerd. Het gaat om een deels doorzichtige stazak voor één kilo aardappelen."'Grab&go'

Peter vertelt dat deze verpakking veel voordelen biedt, zowel voor de consument als voor de retailer. "De zakjes vallen in de categorie 'grab&go': ze zijn zodanig gevormd om ze rechtop te kunnen zetten en het handvat nodigt uit om meegenomen te worden. Zakjes kunnen in principe ook opgehangen worden in een schap of display. De zakken zijn heel stevig, waardoor er zo goed als geen breuk is in de winkel. De gebruiksvriendelijke verpakking is ook netjes hersluitbaar."

Meerdere uitstralingen
Met de zichtbaarheid van het product kan volgens de verpakker perfect gespeeld worden. "Daarnaast is het een flexibele verpakking om te variëren met perforaties, inkleuring van doorzichtige vlakken of het inbouwen van filters voor optimale bewaring. Op dit type folie is de helderheid van de bedrukking voor ons ideaal. De zak valt makkelijk te lamineren waardoor er meerdere uitstralingen aan de verpakking kan worden gegeven. Deze kan zowel fris en modern ogen, maar evengoed authenticiteit uitstralen door laminering met papier. De verpakking heeft ook mooie toepassingen voor gebruik in de microwave en barrièrelagen zijn makkelijk te integreren."

Weinig uitval
Hij vervolgt: "Ook voor ons als inpakker hebben we door het gebruik van de voorgevormde zakken het voordeel dat we bijzonder weinig uitval hebben aan de inpakmachine. Verschillende gewichtseenheden of vormen van verpakking kunnen aan vrij hoge snelheden gevuld worden zonder al te veel aanpassingen. De opstelling van de inpakmachine is ook zodanig dat bepaalde zaken gemakkelijk 'aan' of 'in' de verpakking kunnen toegevoegd worden. Zoiets biedt steeds perspectieven voor de toekomst.

Voor meer informatie
Peter Van Steenkiste
Warnez NV
M +32 495 48 79 66
Marialoopsesteenweg 2L
8700 Tielt - België
www.warnezpotatoes.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven