Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fruvo, Verbeek Boomkwekerijen, Kwekerij Westhof, Neele Export, AgroHolland, Vissers Plant Innovators, Rootstrock en Kwekerij Fleuren

Nederlands covenant schept kansen fruitteelt in India

Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen, gesteund door de Nederlandse regering, gaan samen werken aan oplossingen en verbeteringen voor de Indiase fruitteelt. Deze publiek-private samenwerking richt zich op verschillende soorten fruit inclusief zachtfruit voor een gematigd klimaat zoals in de Himalaya.Op 14 november 2016 ondertekenden een aantal Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RvO.nl) in Den Haag een verbond als onderdeel van de Partners for International Business (PIB). Dit biedt grote kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. India is de op een na grootste producent van fruit en produceert tien procent van de wereldwijde fruitteelt. In de komende jaren is de Indiase regering van plan om de bestaande boomgaarden te vervangen. Daardoor zal de vraag naar fruitbomen, met name appelbomen, alsook peren-, kersen- en walnotenbomen toenemen. Het convenant zal naar verwachting zorgen voor een toename van de Indiase marktpositie in India. De nadruk zal liggen op de duurzame positionering van de Nederlandse aanpak in de Indiase fruitsector door oplossingen te bieden voor uitdagingen zoals voedselzekerheid, gezondheid en voedselkwaliteit. De uitwisseling van kennis tussen Nederlandse en Indiase onderzoeksinstellingen zal bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame relaties. De heer Jan Neele is benoemd tot coördinator namens de bedrijven.

Verdubbeling van de voedselproductie in vijf jaar
Het cluster bestaat uit acht bedrijven: Verbeek Boomkwekerijen, Kwekerij Westhof, Neele Export, AgroHolland, Vissers Plant Innovators, Fruvo, Rootstrock en Kwekerij Fleuren en een onderwijsinstelling: Wellantcollege. De bedrijven zullen samenwerken om Nederland te positioneren als een kennispartner voor de productie van plantaardig materiaal en de bijbehorende oogsttechnieken op bedrijfsniveau (opslag, verpakking, sortering en verwerking). De partners zullen hun kennis met de Indiase instituten delen en ze verwachten daarmee klanten te verwerven in India. Voor dit doel zullen activiteiten worden georganiseerd, zoals handelsmissies, matchmaking bijeenkomsten, kennisuitwisseling en deelname aan beurzen. Dit partnerschap zal nauw samenwerken met de Nederlandse Landbouw afdeling op de ambassade in New Delhi.

Partners for International Business
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het programma Partners for International Business uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven