Ole Wiener Kjaer, Kjaer Import and Export

Goede Deense vraag naar clemenula's

In Denemarken is het clemenulaseizoen in volle gang. Een maand geleden begon de vraag te groeien en Ole Wiener Kjaer van Kjaer Import and Export vertelt dat hij heel wat telefoontjes krijgt van klanten die clemenula'ss in willen kopen. Met name het ras 'Kiss Me, I'm Sweet clemenula' is erg in trek bij de klanten. Het seizoen van deze clemenula's, die zo'n 180 kilometer ten zuiden van Barcelona worden geteeld, begon pas twee weken geleden vanwege de tamelijke noordelijke ligging van deze productieregio ten opzichte van Murcia en Andalusië. Hoewel het seizoen wat later aanvangt, zal het ook langer duren, merkt Kjaer op.

De vraag is zo sterk dat Kjaer tweemaal per week, op dinsdag en vrijdag, zendingen ontvangt. De dozen wegen zo'n 9,3 tot 9,8 kilo per stuk en bevatten 60, 75 en 82 stuks. De prijs ligt rond de €8,50 per doos, wat minder is dan vorig jaar toen er tussen de €9,30 (82 stuks) en €9,63 (60 stuks) per doos betaald werd.

"De prijzen zijn gedaald maar de kwaliteit is dit jaar veel beter dan vorig jaar toen deze veel te wensen over liet. Ik ben blij dat de zaken er dit jaar beter voor staan," aldus Kjaer.


Voor meer informatie:
Ole Wiener Kjaer
Brdr. Kjaer Import and Export
Tel: +45 36302918
Fax: +45 36160801
Email: ole@brdrkjaer.dk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven