Chileense walnotenproductie neemt 10% toe

De walnotenteelt is een van de modernste onderdelen van de Chileense landbouwsector. Na vele jaren heeft de walnoot de reputatie verkregen van een basisproduct van hoge kwaliteit. Er is hiervoor door exporteurs fors geïnvesteerd in geavanceerde verwerkingsfaciliteiten.Volgens officiële statistieken van 2015 heeft Chili een areaal van 28.000 hectare voor de walnotenteelt. In 2016 wordt jaar op jaar een toename in productie geraamd van 10% en een groei in de export van 16%. Ondanks dat Chili een paar weken terug te kampen had met vorst, zouden deze prognoses ongewijzigd moeten blijven.La Invernada
Een van de grootste producenten en exporteurs van walnoten in Chili is La Invernada. "Wat betreft de productie van walnoten is Chili een ideaal gebied. De hete, droge zomers en de koude, vochtige winters zijn de ideale omstandigheden voor de groei van walnotenbomen. Ook zorgt de geografische isolatie van Chili ervoor dat we slechts een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben," zegt directeur Cristóbal Socías.Het hoogseizoen loopt doorgaans van april tot december. Tijdens deze periode heeft het bedrijf genoeg verse walnoten om aan de vraag van zijn klanten te voldoen. Er zijn tijdens het hoogseizoen gemiddeld zo'n 100 stafleden in dienst, die helpen om de hoogste kwaliteit en productiviteit te garanderen. Er wordt volop gebruik gemaakt van de modernste machines, waarmee de schade aan het product zoveel mogelijk wordt beperkt en waarmee walnoten in allerlei maten kunnen worden geleverd."Niemand koopt iets blindelings in"
"Het belangrijkste aspect van ons bedrijf is om de hoge kwaliteit vol te houden, waar onze klanten aan gewend zijn. Ook willen we van dag tot dag onze productiviteit verbeteren en streven we ernaar om zoveel mogelijk te verbeteren en bij te leren. Dit is van essentieel belang als we succesvol willen zijn, net als de promotie van Chileense walnoten in de retailsector. Als ik iemand iets wil verkopen, moet ik dat ook laten zien. Niemand koopt iets blindelings en zonder enige kennis in. Het grootste deel van onze productie wordt verkocht, maar we moeten wel de vraag ernaar creëren," legt Cristóbal Socías uit.Veelbelovende toekomst
Volgens landbouwdeskundige Juan Ignacio Sánchez wordt elk jaar de productiecapaciteit verhoogd. "We kunnen onze productie maximaliseren dankzij de laatste irrigatietechnologieën die we toepassen. Als ik naar de eerste walnoten kijk, verwacht ik dat de productie van het komende seizoen erg goed gaat zijn, veel beter nog dan die van dit jaar."


Op basis van deze goede prognoses en om tevens de stijgende vraag tegemoet te komen, gaat La Invernada vlak voor het begin van het nieuwe seizoen in maart een nieuwe productiefaciliteit openen. Momenteel heeft het bedrijf een areaal van 900 hectare. Het plan is dat dit areaal geleidelijk wordt vergroot. Daarnaast wil het bedrijf in het volgende seizoen de mogelijkheden verkennen voor de export van amandelen.Voor meer informatie:
Cristóbal Socías
Marketing and Sales Director
La Invernada
T: +56 942610295
E: csocias@lainvernada.com
www.lainvernada.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven