Tiende editie Interpoma morgen van start

Tijdens de tiende editie van de vakbeurs Interpoma, die van 24 tot 26 november plaats zal vinden in Bolzano, zal de nadruk liggen op het internationale karakter van het evenement.

Op een oppervlakte van 25.000 m2 zullen 460 exposanten uit 24 verschillende landen (waaronder VS, Oostenrijk, België, Nederland, Denemarken en Rusland) hun producten tentoonstellen. Er worden 20.000 bezoekers uit ruim 70 verschillende landen verwacht. Mede dankzij de samenwerking met ICE is er een intensieve promotiecampagne geweest voor de vakbeurs zodat het evenement bijgewoond zal worden door belangrijke kopers en handelsdelegaties uit onder meer Zuid-Amerika, Australië, China, India, Turkije, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en Rusland. Talloze internationale journalisten hebben eveneens hun deelname bevestigd waarvoor dit jaar een speciale ontvangstruimte ingericht zal zijn.Bron: Fiera Bolzano Spa
 
Er zijn ook veel verzoeken ingediend voor rondleidingen aan appelcoöperaties en moderne appelbedrijven in Zuid-Tirol. Ook voor het populaire traditionele International Congress "The Apple in the World" zijn al vele aanmeldingen ontvangen. Tijdens het congres zullen drie vooraanstaande internationale sprekers de verschillende aspecten van de hedendaagse appelmarkt belichten, waarbij onderwerpen als consumentengedrag, onderzoek en wetenschap aan bod zullen komen.

Naast het International Congress zullen de deelnemende bedrijven en Interpoma partners ook diverse evenementen organiseren. Op donderdag 24 november zullen testen van appel- en perenrassen centraal staan evenals het Italian Varietal Lists-project dat wordt georganiseerd door het Laimburg Experimental Centre. Als onderdeel van de Agroinnovation Tour biedt Image Line een conferentie aan rondom duurzame fruitteelt, nu en in de toekomst. Op 25 november zal er aandacht besteed worden aan innovatie in bemesting en hoe men zich tegen wanbetaling kan beschermen, georganiseerd door Assoconsult. Bayer zal beschermingsmiddelen tegen bladluis presenteren en kwekerij Vivi Mazzoni zal zijn innovatieve BIBAUM teeltsysteem nader toelichten, waarbij ingegaan zal worden op de duurzaamheid van BIBAUM in de toekomst.


Bron: Fiera Bolzano Spa 

Er zullen eveneens gespreksrondes georganiseerd worden door ACI (Alliance of Italian Cooperatives) en Assomela (Apple Association) met de belangrijkste Europese coöperaties waarbij dit jaar de markttoegang en promotie in derde landen centraal staat in verband met de Russische boycot. Veel Italiaanse en Europese AGF-bedrijven voelen de noodzaak om op korte termijn nieuwe markten te betreden, met name na het wegvallen van de Russische markt. Tijdens de bijeenkomst, die alleen op uitnodiging toegankelijk is, zullen vertegenwoordigers van het Italiaanse ministerie van Landbouw aanwezig zijn, evenals parlementsleden en leden van de Europese Commissie.De tiende editie van Interpoma heeft dus heel wat te bieden. De beurs wordt van 24 tot 26 november gehouden in het Fiera Bolzano Expocentrum. 

Voor meer informatie:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven