Gering aanbod bij grote vraag, drijft koers HZPC-certificaten op

De certificaatkoers van HZPC Holding, de wereldleider in aardappelveredeling en pootgoedhandel, is na de halfjaarlijkse Beursdag november 2016 vastgesteld op € 150,60 (gedaan, bieden). Deze laatste beursdag zijn 5.447 certificaten verhandeld, wat slechts 0,7 % is van het totale aantal van 783.725 uitstaande certificaten. HZPC´s CEO Gerard Backx: "Het certificaat-aanbod is gering. Dat aanbod is vaker zo laag geweest, maar deze beursdag gebeurt dat in combinatie met de hoogste vraag ooit. Daardoor stijgt de koers ook ditmaal maximaal. Bij de huidige prestaties van het bedrijf, blijkt het HZPC-certificaat een uitstekend beleggingsalternatief: aangesloten telers en medewerkers behouden graag hun positie in ons bedrijf."

De koers van HZPC steeg wederom met de maximale 10 procent. De certificaatkoers is sinds mei 2010 dertien maal met de maximale tien procent gestegen - en eenmaal met ruim negen procent.

HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag voor aangesloten kwekers en pootgoedtelers, en voor HZPC-medewerkers in de landen waar HZPC actief is. De beursdag wordt door een bank begeleid. Er wordt sinds kort gebruik gemaakt van een online platform voor de aan- en verkoop van certificaten.Prijsvorming
De waarde van het ´Certificaat van Aandeel HZPC´ wordt bepaald door vraag en aanbod. De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen. De eerste certificaten werden in het boekjaar 1999/2000 verhandeld tegen een prijs van € 24,00. De eerstvolgende beursdag zal plaatsvinden in mei 2017.Rendement en pootgoedprijs
Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2015/2016 is in de aandeelhoudersvergadering op 6 oktober 2016 vastgesteld op € 5,75. HZPC combineert zijn streven naar een goed rendement op certificaten met het uitbetalen van een concurrerende prijs aan de HZPC-pootgoedtelers in de landen waar HZPC actief is.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven