Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

120 zonnepanelen waaien van dak Van Laethem

Tholen - Door de harde wind dit weekend is het bedrijfsgebouw Van Laethem in Vlezenbeek gisteren flink geraakt. Er zijn 120 zonnepanelen van het dak van het gebouw gewaaid. De panelen lagen al enkele jaren op het dak van een bedrijf dat kruiden en eetbare bloemen teelt. Niemand raakte gewond. Van Laethem had drie jaar geleden in super performante zonnepanelen geïnvesteerd om een blijvend goed rendement te bekomen, vertelt zaakvoerder John Van Laethem. "We hebben toentertijd beroep gedaan op een gespecialiseerd bedrijf om deze te plaatsen."



Schade niet precies duidelijk
Het is volgens de zaakvoerder een geluk dat de panelen niet in de richting van de kassen zijn gevlogen maar naar de straatkant. "Onze bedrijvigheid komt gelukkig niet in het gedrang omdat de wind vanuit de andere richting kwam en zodoende de zonnepanelen van onze serre heeft weggeblazen richting parking en toegangsweg. Alle panelen zijn intussen opgeruimd. Buiten de panelen liepen ook enkele voertuigen, waaronder vrachtwagens, en een poort beschadigingen op. Wij prijzen ons gelukkig dat er enkel materiële schade te noteren valt.



Het schadebedrag is moeilijk nu al in te schatten maar de complete installatie alleen bedraagt al net onder de honderdduizend euro. De schade aan de wagens is nog niet duidelijk, dat zal in de loop van de week bekend worden." Zo'n drie maanden geleden had Van Laethem nog intern overleg gehad om de productie van de zonnepanelen op te drijven. "Ik ben nu al zeer tevreden dat we toen geen bij hebben laten plaatsen."



Bedankt
Vandaag zal het personeel bij Van Laethem gewoon aan het werk zijn. "Iedereen kan terug aan de slag gaan nadat de zaakvoerders gisteren zoveel als mogelijk het pand hebben beveiligd tegen de verdere windkracht. Wij wensen iedereen te danken voor de vele berichten van steun. In zulke momenten herken je de ware vriendschap", besluit John.



Klik hier voor de camerabeelden

Voor meer informatie:
John Van Laethem
Van Laethem BVBA
Postweg 20
1602 Vlezenbeek (België)
T: +32 (02) 569 52 65
F: +32- 2569 2485
www.bellaroma.eu