"Kwaliteitsmanager Maurik Molenaar: "Actuele inzage in kwaliteit van telers"

Greenco kiest voor keursoftware QC One

Greenco is de grootste producent en verpakker van snackgroenten. Voor de kwaliteitscontrole van al haar snoeptomaatjes, komkommers en paprika's maken zij vanaf nu gebruik van QC One. Op verschillende momenten wordt de kwaliteit van de snackgroenten beoordeeld en vastgelegd zowel op alle eigen teeltlocaties
in Nederland als bij de Spaanse telers. Duurzaamheid en kwaliteit zijn voor Greenco twee belangrijke kernwaardes. Mede hierdoor is de keuze op QC One gevallen.Tablets voorzien van geavanceerde keur-app vervangen de bekende Excel-lijstjes en losse foto's. Vanaf nu wordt alle kwaliteitsinformatie direct digitaal opgeslagen waardoor de keurmeesters veel tijd besparen. Ook vermindert hierdoor het aantal administratieve handelingen en kunnen de keurmeesters zich nog meer focussen op hun belangrijkste kerntaken.

Actuele inzage in kwaliteit van telers
Maurik Molenaar, kwaliteitsmanager bij Greenco, is zeer verheugd met de nieuwe manier van rapporteren. "We hebben nu altijd een actueel overzicht hoe de verschillende telers presteren. Schommelingen in maatsortering, kleur en hardheid zijn nu direct zichtbaar, zowel op korte termijn als over een langere periode. QC One biedt ons zeer waardevolle managementinformatie, waarmee we kunnen bijsturen als dat nodig is."

Duurzaamheid en kwaliteit
Thijs van Alebeek van QC One: "Greenco is een prachtig voorbeeld van een onderneming die zich niet alleen duurzaam noemt, maar dat ook daadwerkelijk uitdraagt. Denk hierbij aan langetermijncontracten voor productiepersoneel en het serieus mee laten denken van alle betrokken medewerkers. We zijn trots dat we het bedrijf met proposities als Tommies, Sweet Energy, Fred & Ed en Pick & Mix mogen verwelkomen als nieuwe gebruiker."

QC One ondersteunt AGF keurprocessen met een tablet die voorzien is van een speciale keurapplicatie. De app is zo ontwikkeld dat het de keurmeester ondersteunt in zijn dagelijkse werkzaamheden en is beschikbaar in het Engels, Nederlands en Turks. Om de kwaliteitsrapporten volledig af te stemmen op de behoefte van de gebruiker, is het systeem flexibel instelbaar. Het zorgt voor een uniforme opslag van kwaliteitsinformatie, transparantie in de gehele keten en tijdsbesparing tijdens en na kwaliteitsinspecties. QC One draagt zorg voor een snelle en geautomatiseerde distributie van de keurrapporten in de keten. Hierdoor beschikken alle betrokken partijen over de juiste managementinformatie. De exacte informatiebehoefte kan per gebruiker worden ingesteld.Greenco is een internationale teler en verpakker van snackgroenten: snacktomaten, snackpaprika's en snackkomkommers. Een bedrijf met een vernieuwende kijk op het telen en vermarkten van groenten. Greenco is de eerste en grootste producent en verpakker van snackgroenten. Het assortiment bestaat inmiddels uit snoeptomaatjes in verschillende kleuren (rood, oranje, bruin en geel) en vormen (rond en pruimvormig) maar ook uit snoepkomkommers en –paprika's. Greenco voert verschillende merken en proposities als Tommies, Sweet Energy, Fred & Ed, Pick & Mix en Zwerge.

Voor meer informatie:
QC One
Dhr. T. van Alebeek
Tel: +31 (0)85 – 877 20 47
Mob: +31 (0)6 – 109 609 52
t.van.alebeek@QCone.com
www.QCone.com

Greenco
Tel: +31 (0)174 – 61 25 20
Dhr. M. Molenaar
+31 (0)6 – 86 88 54 46
Mevr. Y. Vanlier
+31 (0)6 – 86 86 43 03
m.molenaar@greenco.nl
y.vanlier@greenco.nl
www.greenco.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven