Nieuwe multihead-weger voor plakkende champignonsconserven

De Franse champignonleverancier Borde maakt bij zijn automatische weegproces gebruik van de Screwfeeder multiheadweger van Ishida. Dit nieuwe weegsysteem kan goed overweg met champignons, die net geblancheerd zijn en gereed om te worden geconserveerd. Deze champignons zijn problematisch omdat ze plakkerig zijn als gevolg van het blancheerproces. Borde maakte al gebruik van een Ishida-weger voor zijn gedroogde en bevroren champignons. Voor zijn geblancheerde champignons gebruikte de leverancier in eerste instantie een weger van een ander bedrijf. Deze weger kon echter niet overweg met de plakkerige eigenschappen van de geblancheerde champignons. De champignons bleven vastplakken aan de aanvoerlijnen en trechters. Daarbij zijn de champignons van zichzelf te licht waardoor de zwaartekracht niet sterk genoeg is om de plakkracht ongedaan te maken. Borde koos voor vervanging uit drie alternatieven voor de multihead-weger van Ishida. De Screwfeeder van Ishida is een model met 14 hoofden. De champignons komen vanaf een verspreidingstafel de weger binnen via een aanvoergoot, die is voorzien van grote metalen schroeven. De roterende schroeven zorgen ervoor dat de champignons op een beheerste manier door de trechter worden geduwd.

De verspreidingstafel heeft de vorm van een roterende kegel, die met gemak de vallende champignons van zich afschudt. Door de roterende beweging kunnen de champignons niet vast blijven plakken en vallen ze verder door naar het screwfeeder-systeem. 

Als de champignons aan het einde van de goot komen, vallen ze verder naar plastic trechters en zo verder naar vergelijkbare weegtrechters. De deuren van deze trechters openen met een schrapende beweging, die ervoor zorgt dat plakkende champignons van de deuren worden verwijderd. 

Een groot voordeel van de nieuwe machine van Ishida was het feit dat deze zonder verdere aanpassingen als vervanging kon worden gebruikt in het systeem dat Borde al had geïnstalleerd. Directeur Alain Borde is erg tevreden over de nieuwe multihead-weger, die met champignons van alle verschillende structuren overweg kan."We hebben een toename in productie van 20% en hebben onze targets behaald qua nauwkeurigheid en consistentie. Dat laatste is van cruciaal belang, omdat de champignon van zichzelf een erg duur product is," legt hij uit.Borde gebruikt voor gedroogde en bevroren champignons een 14-head weger van Ishida. Deze is geïnstalleerd op wielen, zodat de weger makkelijker kan worden verplaatst en flexibel op verschillende sorteerlijnen kan worden geïnstalleerd.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven