"Voeding moet prominente plaats krijgen in medische wereld"

Gezonde smoothies voor Sophia Kinderziekenhuis

Tholen - Gisteren werd het Sophia Kinderziekenhuis verrast door een drietal blenders voor het maken van gezonde en lekkere smoothies voor de patiëntjes. "Laat voeding uw medicijn zijn", zo luidde het advies van de samenwerkende kinderarts Koen Joosten en tuinder Rob Baan. De smoothies werden gisteren gemaakt door chef-kok Bas Cloo namens Dutch Cuisine. Het GroentenFruit Huis regelde de blenders, Harrie Goesten zorgt voor de groenten. Bovengenoemde bedrijven zetten zich actief in om voeding een belangrijkere plaats te geven in de medische wereld. Rob Baan benadrukt dat de medische wetenschap zich vooral richt op de genezing en reparatie van ziektes, terwijl er aan de preventie kant zoveel ongelofelijk meer te winnen valt. "Laten we op een andere manier naar gezondheid en voeding kijken."


Bas Cloo, Koen Joosten en Rob Baan

"Ten aanzien van voeding ligt de nadruk op voedselveiligheid en kostprijs. Hierbij wordt volkomen voorbij gegaan aan het nut van echt voedsel voor de gezondheid. "Het oorspronkelijke voedsel van de mens is planten eten, aangevuld met een beetje dierlijk eiwit. Hier zijn we compleet van weggeraakt met als gevolg, veel niet overdraagbare ziekten, die we ons zelf aandoen. De tuinbouw is al vele eeuwen de hofleverancier van gezondheid. Nederland is hier vanaf 1600 een voorloper in. We kunnen dit met onze opgedane ervaring, onze sterke ondernemers, het logistieke kanaal en met kennis van de universiteiten een enorme nieuwe economie van maken", besluit Rob.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.