Eerste Braziliaanse papaja's naar Europa


AGC is een toonaangevend bedrijf op de binnenlandse markt in Brazilië en produceert, verpakt en exporteert papaja's. Het bedrijf produceert ruim 15.000 ton papaja's van de Original variëteit en 5.000 ton van het ras Formosa. AGC is de grootste producent van Original papaja's in Brazilië en levert wekelijks een volume van gemiddeld 250 ton Original en 85 ton Formosa papaja's aan de groothandelsmarkten in São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais en Espiríto Santo.


Het ras Original is klein met een gemiddeld gewicht van 475 gram per stuk. De Original papaja heeft een minder ronde vorm dan de Golden papaja en is beter bestand tegen ziekten en eveneens langer houdbaar. Gedurende de rijping kleurt het ras geel.

"Hoewel andere Braziliaanse telers dit jaar gestart zijn met de teelt van Original, produceert AGC het ras al acht jaar lang. Het bedrijf heeft dan ook de nodige ervaring met de productie, het verpakken en distribueren van de papaja. "Om deze reden is gekozen voor de merknaam Original Papaya, omdat we de eerste producent zijn die dit ras op commerciële schaal produceert," vertelt Atenis Galavotti Carrareto.

Het succes van de Original pajapa heeft er in geresulteerd dat AGC zijn marktaandeel in de papajacategorie op de groothandelsmarkt in São Paulo de laatste twee jaar van 5% naar 70% heeft vergroot.

Aangezien het ras goed ontvangen is op de binnenlandse markt, richt het bedrijf zich nu ook op Europa. AGC heeft een handelskantoor in Nederland gevestigd van waaruit de papaja's in Europa vermarkt zullen worden. "We hopen dat het ras net zo goed aan zal slaan bij de Europese consument en focussen nu op het vergoten van de bekendheid van ons product," vertelt Ayres Wehrmeister, van AGC Frutas Nederland.Contact:
Ayres Wehrmeister Junior
Agc Frutas Ltda.
Mobile +31 (0) 683 574 721
Phone + 31 (0) 10 3048479
ayres@agcfrutas.com.br

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven