Peru: 20% meer knoflook

Betere productie De export van knoflook in Peru begon goed in augustus. De weersomstandigheden waren goed, waardoor de oogst goed zal zijn. Gregory Vickers van White Lions: "Op dit moment werken we met violetkleurige knoflook en de oogst is beter in vergelijking tot vorig jaar. Het kaliber en de kleur van de knoflook zijn verrassend goed. Over een paar weken zijn we klaar met deze variëteit en zullen we starten met het Chinese knoflookseizoen."De productie lijkt veelbelovend. Er wordt geraamd dat Peru een toename van 20% zal zien in de export van knoflook. "De knoflookmarkt leeft meer dan in voorgaande jaren. We krijgen aanvragen voor Peruaanse knoflook vanuit 'niet-klassieke' landen zoals Canada, de VS, Spanje en Nederland. We pakken onze kans om nieuwe markten te openen en zowel onze kwaliteit als ons geweldige kaliber te laten zien," zegt de vertegenwoordiger. 

Gebalanceerde markt
Terwijl het knoflookseizoen in Europese en Aziatische landen al is afgelopen en in andere Latijns Amerikaanse landen nog niet is gestart, zit Peru middenin het seizoen. "Er ontstaat een tijdsperiode van 1 à 2 maanden waarin we onze verse knoflook kunnen verkopen. Peru staat wereldwijd bekend als producent en exporteur van kwaliteitsproducten, wat ons direct een voordeel geeft. We hebben als bedrijf ons teeltoppervlak verdubbeld en door deze marktmogelijkheid doen verschillende producenten hetzelfde," voegde de woordvoerder toe. 
Het moet benadrukt worden dat de prijzen vorig jaar zijn gestegen doordat er lagere volumes waren. Dit leidde tot een gebalanceerd seizoen. "Dit jaar komen we met grotere volumes en de prijzen blijven hoog. We verwachten daarom een goed seizoen. Volgend seizoen zullen we uitbreiden naar andere Peruaanse regio's om de continuïteit in het aanbod van onze knoflook te kunnen garanderen en ook andere marktmogelijkheden te kunnen uitbuiten," concludeerde Vickers.

Voor meer informatie: 
Gregory Vickers
White Lion Foods
T: +51 964307071
E: greg@whitelionfoods.com
www.whitelionfoods.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven