Spreafico gaat avocado's van Sicilia Avocado verkopen

Sicilia Avocado en Gruppo Spreafico zijn een strategische samenwerking aangegaan. We vroegen Andrea Passanisi van Sicilia Avocado om een reactie.

"Aan de ondertekening ging een aantal voorbereidingen vooraf. Het is nogal een ambitieus project en we willen een eigen identiteit aan ons product geven door de nadruk te leggen op de Italiaanse origine ervan."

Zoals iedereen weet, doen avocado's het de laatste jaren goed op de markt, wat te danken is aan hun hoge voedingswaarde. Momenteel worden de grootste volumes echter geïmporteerd. Sicilia Avocado is één van de weinige Italiaanse bedrijven dat in Italië avocado's teelt."Na de uitstekende organoleptische eigenschappen van Siciliaanse avocado's te hebben beoordeeld, was Spreafico onmiddellijk overtuigd. Wij gaan het fruit telen en Spreafico gaat het vermarkten op de binnenlandse markt. De plannen staan nog in de kinderschoenen maar het feit dat we mensen hebben weten te overtuigen dat onze avocado's net zo goed zijn als geïmporteerde bewijst dat we op de goede weg zijn."

Italiaanse avocado's zijn verkrijgbaar van eind september tot april. Sicilia Avocado teelt meerdere rassen waaronder Fuerte, Reed en Hass. Het bedrijf zal belast zijn met de controles, elektronische sortering, verpakking en distributie binnen 30 tot 36 uur na de oogst.De mogelijkheid om avocado's via retailers te distribueren hangt volgens Passanisi van of in hoeverre leveranciers de gok durven te wagen dat binnenlandse avocado's beantwoorden aan de consumentenvraag. "Er is zeker een markt voor Italiaanse tomaten, mede vanwege de hoge kwaliteit en de strenge voedselveiligheidseisen."


Contact:
Andrea Passanisi
Cell.: (+39) 330 818302
Sicilia Avocado
Via Pio XII, 5
95014 Giarre (CT)
Email: info@siciliaavocado.it
Web: www.siciliaavocado.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven