Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Henk van der Meij, Hars& Hagebauer:

"Mango's zijn mainstream geworden"

Tholen - De mangomarkt vertoont al het hele jaar een stabiele lijn. "Gelukkig zijn er minder pieken en dalen dan andere jaren en dat komt de markt zeker ten goede", vertelt Henk van der Meij van Hars & Hagebauer. "Prijzen variƫren afhankelijk van soort en maat tussen de 5 en 8 euro. Ik ben positief gestemd over de mangomarkt richting het einde van het jaar. December blijft altijd een topmaand voor de mangoverkoop al is het gros van het volume voorgeprogrammeerd."

"Peru komt niet zo vroeg op de markt als vorig jaar toen men door de dreiging van El Nino de hele oogst zo snel mogelijk van de bomen af wilde hebben met als gevolg dat Peru en Braziliƫ gezamenlijk op de markt kwamen. Dit jaar heeft men in Peru minder haast. Men spreekt wel van een groter volume, maar dat zullen ook meer kleine maten zijn", verwacht de importeur.

Ook voor de langere termijn ziet Henk de mangoverkoop zonnig in. "Onze ouders aten nooit mango's, maar de jonge generatie groeit ermee op. Mango's zijn mainstream geworden en daar heeft het rijp aanbieden zeker aan bij gedragen. Ik verwacht dat de consumptie alleen maar verder zal stijgen."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl
www.harshagebauer.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven