Koolteler Oudkarspel voorziet pand van bijna 1900 zonnepanelen

Het is een enorm project. Bij de kooltelers Gebroeders Kos in het Noord-Hollandse Oudkarspel worden medio november maar liefst 1892 zonnepanelen geplaatst. Genoeg om per jaar 500.000 kWh aan energie op te wekken en een einde te maken aan de torenhoge energierekening die met de teelt van biologische kool en het bewaren daarvan in de koelcellen gepaard gaat. De plaatsing van de eerste zonnepanelen start op woensdag 15 november en begin december wordt het complete systeem opgeleverd.Mart Hoogenboom, directeur van Autarco-dealer Sunconnect vertelt waarom de Gebroeders Kos voor een zonne-energiesysteem van Autarco hebben gekozen. ,,Autarco geeft als enige een kWh-garantie. Mocht het zonne-energiesysteem niet opleveren wat we verwachten, dan krijgt de teler het verschil in gemiste kWh's in euro's terugbetaald. Daarnaast maakt de groententeler gebruik van de SDE-subsidie van de overheid." Deze subsidie van het Rijk is bedoeld voor bedrijven die de overgang willen maken naar een CO2-arme samenleving. Alle aanvragen worden zorgvuldig beoordeeld op basis van de eisen van de regeling en getoetst op technische, financiële en economische haalbaarheid.

Roel van den Berg, directeur van Autarco: "Onze bedrijfsnaam komt van het Griekse woord 'autarkie' wat zelfvoorzienend betekent. In onze visie op de toekomst leven individuen, huishoudens, bedrijven en gemeenschappen in harmonie met hun omgeving. Een zelfvoorzienend energie-ecosysteem vormt hiervan de kern. In vijf jaar tijd wordt er door de teler met ons systeem gegarandeerd 2.047.000 kWh aan stroom opgewekt. Dat is net zoveel als 150 huishoudens verbruiken. Over de looptijd van de SDE subsidie (15 jaar) is de verwachte opbrengst zo'n 6 MWh en behalen de Gebroeders Kos een jaarlijks rendement van meer dan 10% op hun investering. Het bespaart het milieu bovendien 3.500.000 kilo CO2 ofwel 14.826.531 gereden kilometers aan diesel. Dat is een equivalent van 26.763 geplante bomen."

Autarco kan de kWh-garantie leveren omdat zij het gehele systeem leveren, in plaats van slechts één onderdeel zoals bij andere merken gebruikelijk is. Door het totaalsysteem weet het Eindhovense bedrijf precies wat, waar en hoe geïnstalleerd is en kunnen ze de kWh-garantie afgeven omdat ze volledige controle hebben over de kwaliteit van alle verschillende onderdelen. Zo verkoopt Sunconnect uit Oudkarspel systemen met harde prestatiegarantie en genieten de Gebroeders Kos zorgeloos van hun investering.

Voor meer informatie:
Autarco
Mathildelaan 1B
5611 BD
Eindhoven
+31(0)853031342
sales.nl@autarco.com
www.autarco.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven