Sjraar Hulsman, The Greenery:

"Doorteelt Elsanta loopt vlot terug; Egyptische aardbeien op lege markt"

Tholen - "De volumes kasaardbeien uit de doorteelt Elsanta lopen dit jaar eerder en vlotter terug dan voorgaande jaren, door het uitzonderlijk warme septemberweer. De oogst begon bij de meeste telers meer dan twee weken eerder dan gebruikelijk, piekte in week 39 en zal ook uiteindelijk lager uit gaan vallen. Gelukkig zorgen de fors hogere prijzen per kilo deze herfst voor tevredenstellende opbrengsten voor onze telers", vertelt Sjraar Hulsman van The Greenery."Wel zijn er verschillen tussen telers die vroeg of laat geplant hebben. Sinds verleden week zien we aan de klokken in Nederland en België prijzen van ca. € 9,00 tot € 12,00 per kilo voor de hoofdsorteringen, maar ook de fijnere sorteringen worden vrij goed betaald. De geringe plantbelasting op het moment zorgt er wel voor dat de kwaliteit, smaak en suikerwaarden zeer goed is", vervolgt Sjraar.Winterexquise, volle productie voor kerst
"Het vervolg van het Hollandse kasseizoen zal komen uit de belichte teelt. Onze telers starten de komende weken voorzichtig op en zullen voor kerst in volle productie zijn, met hun Winter-exquise aardbeien. Vanaf dan zullen ze continu produceren tot aan de start van de nieuwe teelten Sonata en Elsanta eind maart, begin april", vertelt Sjraar. De telers van The Greenery waren pioniers op het gebied van belichte aardbeienteelt en zijn zuinig op de goede naam die hun merk geniet bij klanten in het luxere segment klanten in de Benelux, Scandinavië, Frankrijk en het Midden Oosten. "Winter Exquise aardbeien staan dan ook garant voor een perfecte kwaliteit aardbeien met een hoge brixwaarde. De aardbeien hebben een bite en smaak, die consumenten gewend zijn van Nederlandse aardbeien."


Egyptische aardbeien

"Eerste Egyptische aardbeien een plaatje"
"Onze Egyptische telers geven aan al vanaf eind deze week mondjesmaat product te kunnen sturen. De teeltomstandigheden zijn dit jaar goed geweest en de eerst geplukte aardbeien zijn een plaatje. We hebben de logistieke lijnen de laatste jaren gestroomlijnd, hierdoor zien we een zichtbare verbetering in de kwaliteit en het uitstalleven bij onze klanten. De aardbeien worden binnen een dag afgeleverd in Nederland, waarna ze worden gecontroleerd op kwaliteit, op wens voorzien van een label en doorgestuurd naar onze retail- en groothandelsklanten in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Deze aardbeien komen dit jaar in een nagenoeg lege markt en de verwachtingen zijn hooggespannen. Egyptische aardbeien zullen vermoedelijk tot eind februari beschikbaar zijn in 10x250, 10x500 en 12x400 gram", besluit Sjraar.

Voor meer informatie:
Sjraar Hulsman
The Greenery
Tel: +31 (0) 180 656 979
s.hulsman@thegreenery.com
www.thegreenery.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven