Penny steunt Duitse fruittelers door verkoop hardfruit met hagelschade

2016 is geen gemakkelijk jaar voor de Duitse fruittelers. Tijdens de belangrijke bloeiperiode kreeg men aan de Bodensee onverwacht met nachtvorst te maken. Het voorjaar was te koud en remde de groei. Aan de Bodensee en vooral in het Alte Land was er sprake van zware hagelschade. Deze weerfenomenen hebben ervoor gezorgd dat de geoogste appelen als gevolg van de hagel cosmetische gebreken zoals verkleuringen op de schil hebben. Kwalitatief gezien en qua smaak zijn de appelen echter onberispelijk, maar ondanks dat zijn ze moeilijk te verkopen.

Penny steunt de fruittelers daarom met een doelgerichte verkoopactie. Van maandag 14 november tot en met zaterdag 19 november bieden de filialen van Penny in heel Duitsland 5 kg mandjes met hagelappelen aan.

"De hagel heeft dit jaar aanzienlijke uitwerkingen gehad voor de telers aangezien veel fruitbomen werden getroffen. Daarbij gaat het echter ook om het voortbestaan van enkele familiebedrijven, die hier in Duitsland van de appelteelt leven. We zijn dan ook erg blij dat met deze actie de verkoop van deze appelen mogelijk wordt gemaakt. Tegelijkertijd wordt hiermee een bijdrage geleverd aan het behoud en de waarde van onze levensmiddelen", zegt Hans Knöpfler, directeur van de 'Obst vom Bodensee' verkoopmaatschappij.

Reeds begin november steunde Penny de fruittelers uit de regio Bodensee al door appelen met vorstringen - een puur optisch mankement - te verkopen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven