WOP en IPM Dubai van start

Op 13 november opende zijne Excellentie Hussian Nasser Lootah de achtste editie van de Perishables Expo Middle East (WOP) en de elfde editie van de International Plants Expo Middle East (IPM) in het Dubai World Trade Centre. Beide vakbeurzen worden door Planetfair georganiseerd en zullen duren tot 15 november.


 
Met in totaal 345 exposanten uit 34 verschillende landen zijn de beurzen de grootste tot nu toe. Er worden zo'n 7.000 bezoekers verwacht. Dit jaar zullen India, Griekenland, Zuid-Afrika en Costa Rica voor het eerst op de beurzen vertegenwoordigd zijn.

"We zijn er trots op dat we grote spelers uit de internationale AGF-sector hebben weten te trekken om ons te informeren over de nieuwste ontwikkelingen en technologieën," legt Tarek Sibah uit, projectmanager bij Planetfair. "Innovaties binnen specifieke gebieden, zoals hydrocultuur, bieden mogelijkheden voor investeringen in de tuinbouwsector van de Verenigde Arabische Emiraten en kunnen bijdragen aan een gelijke kansen op de markt door een vermindering van transport- en opslagkosten, waardoor de Verenigde Arabische Emiraten hun internationale concurrentiepositie kunnen versterken."


 
Sibai vertelt dat deze evenementen bedrijven enorme kansen bieden. 89% van de exposanten van onze vorige beurs heeft hier nieuwe klanten aan overgehouden en 85% haalde al tijdens de vakbeurs orders binnen. We zijn er trots op dat we de sector zo'n lucratieve omgeving kunnen bieden. Onze samenwerking met de stad Dubai is er op gericht om van Dubai een wereldhandelscentrum voor de AGF-sector te maken."

Tijdens de openingsceremonie van beide vakbeurzen onthulde Faisal Juma Al Badawi, van het stadsbestuur, een nieuwe, exclusieve winkelwagen. "We wilden een wagen op zonne-energie ontwikkelen, die zou beantwoorden aan de duurzaamheidsdoelen van Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premier van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze nieuwe wagen zal ons helpen bepalen in hoeverre de soek (centrale markt) de grootste leverancier van verse AGF is in Dubai." 

De IPM beurs wordt gezien als één van de meest toonaangevende evenementen binnen de sector en is de enige AGF-vakbeurs in het Midden-Oosten. De beurs is al acht jaar op rij een groot succes. In tegenstelling tot veel andere vakbeurzen bieden WOP en IPM een unieke, zakelijke omgeving door de aanwezigheid van handelaren en importeurs uit de regio.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven