Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Johan Troost: "Voorkeur van bioklanten voor fruit via zeevracht"

Biologische Guanabana van de Canarische Eilanden

Biofreshi ontvangt sinds kort biologische guanabana van de Canarische Eilanden (Tenerife). "De guanabana is een exoot uit de cherimoya familie. Een vrucht die veel in Spanje wordt geteeld. 'Local is better' is een veelgehoorde kreet in de biowereld. Als fruit niet per vliegtuig hoeft te komen, geven de bioklanten daar hun voorkeur aan. Daarom zijn we zo enthousiast dit Europese fruit wat per boot komt van de Canarische Eilanden te vermarkten", zegt Johan Troost van Bio Freshi.



Naast de biologische papaya's die Biofreshi al een aantal jaar ontvangt, zijn sinds oktober ook de maracuja's uit de Canarische Eilanden beschikbaar. Met nu als klap op de vuurpijl, de laatste exotentelg, de guanabana. De guanabana, ook wel als zuurzak bekend, heeft een kanker remmende werking. Ook bekend onder de naam Graviola zou de vrucht een sterkere werking hebben tegen kanker dan de klassieke chemotherapie.



"Deze vrucht past naadloos in de recente ontwikkelingen van superfoods, anti-oxydanten en een toegenomen focus van de consument op gezonde voeding.
De vrucht weegt tussen de 500 gram en de 2,5kg, is peervormig en heeft zachte stekels en is tussen de 20 en 60 cm groot. De smaak wordt beschreven als een combinatie van aardbei en ananas."



Voor meer informatie:
Johan Troost
Bio Freshi
johan@biofreshi.com
Mob: 0031 626 949 712

Publicatiedatum: