Stijgende vraag naar fruitpoeders in Latijns Amerika

De vraag naar fruitpoeders in Latijns-Amerika neemt toe. Redenen zijn de veronderstelde voordelen voor de gezondheid en het feit dat ze gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken zijn. Bovendien hebben ze een langere houdbaarheid en een geconcentreerde smaak. Dat concludeerde Ken Research in hun rapport 'Fruit Powders Consumption Volume and Growth Forecast to 2021-Latin America'.

Het rapport geeft een gedetailleerde analyse van de fruitpoedermarkt in Latijns-Amerika. Het bevat gegevens over de consumptie in de jaren 2010-2014, de voorlopige gegevens voor 2015 en prognoses voor 2016-2021 voor 17 verschillende landen. 

Fruitpoeder is veel goedkoper dan vers fruit en winnen sterk aan populariteit. Ze worden gebruikt als voedselsupplementen bij sport, diĆ«ten, als maaltijdvervanger en als low-carb poeders. Het zogenaamde 'pocket friendly' fruitpoeder wordt gebruikt voor het maken van vruchtensap. 

Fruitpoeders zijn ofwel eetbaar, kunstmatig gearomatiseerd of door dehydratie verkregen poeders van groenten en fruit, die samen met water verkocht worden. Op de Latijns-Amerikaanse markt zijn bananen-, mango-, tomaat-, aardbei- en tal van andere fruitsoortenpoeders te koop. 

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven