Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

SAZAS Poortwachtergarantie

Klanten van SAZAS, die via Stigas en Zorg van de Zaak de verzuimbegeleiding geregeld hebben, kunnen vanaf 1 januari 2017 kosteloos gebruik maken van de zogenaamde Poortwachtergarantie.

Wat is Poortwachtergarantie?
De wetgever stelt re-integratieverplichtingen aan de werkgever als de werknemer ziek is. Dat is vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter. De poortwachtersgarantie betekent dat werkgever door SAZAS en Stigas gevrijwaard worden voor een eventuele loonsanctie van het UWV mocht bij een WIA aanvraag het UWV oordelen dat er onvoldoende inspanningen geleverd zijn om tot een toekenning van de WIA uitkering te kunnen komen. De poortwachtersgarantie geldt voor nieuwe ziektegevallen vanaf 1 januari 2017.

Een garantie op de aanpak van SAZAS en Stigas SAZAS en Stigas geven deze garantie af omdat zij overtuigd zijn van de kwaliteit van hun gezamenlijke ketenaanpak, die gekenmerkt wordt door de integrale aanpak van preventie, verzuimbegeleiding en het verzekeren van het verzuimrisico. De Poortwachtergarantie biedt werkgevers voordelen:
• een garantie op de kwaliteit van de dienstverlening;
• de werkgever loopt bij het opvolgen van de adviezen geen risico op een loonsanctie;
• het voldoen aan de re-integratieverplichtingen draagt bij aan het verkorten van de verzuimduur; dat houdt de verzuimkosten laag

Voorwaarden voor deelname en gebruik
Het is belangrijk dat de werkgever zich houdt aan de Wet verbetering Poortwachter en de adviezen van de arbodienst opvolgt. Daarnaast moet hij de voorschriften uit de Arbowet opvolgen, waaronder de wettelijk verplichte risico-inventarisatie. De werkgever wordt hierbij ten volle ondersteund. De poortwachtersgarantie is gekoppeld aan het pakket 'SAZAS Verzuimmanagement Compleet'.

Reacties Jan Hordijk, manager Schadeservice SAZAS: 'Eigenlijk werken we al lang poortwachter proof, maar met de poortwachtersgarantie laten we onze klant hier nog eens extra van meeprofiteren.

Lucy Beld, coördinerend arbeidsdeskundige Stigas: 'De poortwachtersgarantie is een logisch gevolg uit onze gezamenlijke ketenaanpak en zal voor ons een extra drijfveer vormen om het voor de klant nog beter te willen doen.'


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven