Nieuwe EZS 350 heftruck voorkomt kantelen

De nieuwe Jungheinrich EZS 350 zet in op gebruiksgemak en bedrijfsveiligheid. Bij trekkercombinaties gebeurt het nog wel eens dat één of enkele aanhangers kantelen. Om dat te voorkomen is de EZS 350 daarom uitgerust met een curveCONTROL veiligheidssysteem. Dat zorgt ervoor dat de rijsnelheid bij het insturen van een bocht automatisch wordt gereduceerd. Met de individueel aanpasbare rijprogramma's kunnen rijsnelheid en acceleratie bovendien helemaal worden afgestemd op zaken als de vloeromstandigheden, lengte van de combinatie en de belading en het zwaartepunt van de aanhangers. Het zwaartepunt van de trekker zelf is verder geoptimaliseerd.


Gebruiksgemak

Het elektrische jetPILOT stuurwiel vervangt een zware dissel en zorgt ervoor dat de bestuurder gemakkelijk de trekker kan bedienen. Het staplatform kan met 50 mm worden verlengd (optie) voor meer bewegingsruimte. De aanhangers GTE en GTP kunnen op afstand worden bediend met de hef- en daalknoppen op het stuur. Het display geeft vervolgens aan of de aanhangers inderdaad geheven zijn.

Het optionele, ergonomische staplatform kan op het gewicht van de bestuurder worden ingesteld. Daarmee worden trillingen tot 17 procent verminderd. Ook de rugleuning kan optioneel worden versteld, aan de hand van de lengte van de bestuurder. Verder is een inklapbare zitting leverbaar voor het rijden over langere afstanden.

Voor meer informatie:
Jungheinrich Nederland BV
H.A. Lorentzweg 3
2408AS
Alphen aan den Rijn
www.jungheinrich.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven