Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Afzet verdubbeld

Binnenlandse vraag naar Chinese appelen neemt plotseling toe

"Vanwege het droge weer werden er dit jaar 5% minder appelen geproduceerd dan vorig jaar maar desondanks zijn de prijzen redelijk stabiel gebleven. Het appelseizoen vangt aan in augustus en duurt tot eind november. Het bedrijf Lixian Richshine F&V teelt drie rassen: Hadanokamuri, Holstein en Fuji, die respectievelijk in augustus, september en oktober/november geoogst worden. Eén van de rassen kan zelfs tot een jaar lang bewaard worden," vertelt Zhao Liang van Lixian Richshine Fruit and Vegetables.



Invloed van opslag op kwaliteit

"Naast een moderne sorteer- en verpakkingsfaciliteit van 7.500 m2 beschikt het bedrijf eveneens over een gekoelde opslag met een capaciteit van 15.000 ton. De verschillende appelrassen dienen ieder onder andere omstandigheden opgeslagen te worden. Bij een temperatuur van 0 tot 5 graden Celsius en luchtvochtigheid van 85% tot 95% kunnen de meeste appelrassen ongeveer twee maanden bewaard worden. De manier van bewaren is van grote invloed op de kwaliteit."

Afzet verdubbeld

"Onder onze merknaam 'Yuanliang Guoshu' worden 30% van onze appelen verkocht aan retailers en groothandelaren in grote steden zoals Beijing, Sjanghai en Canton. Zo'n 10% van dit volume wordt via ons online platform verkocht. De overige 70% wordt afgezet in Zuid-Oost Azië, in landen als Thailand, India, Indonesië en Singapore. Momenteel bedraagt de exportprijs €1,40 tot €1,80 per kilo. De waarde van de export wordt dit jaar op ruim €23 miljoen geraamd. De grote investeringen die het bedrijf heeft gedaan in onder andere koelfaciliteiten werpen dit jaar hun vruchten af. Zowel de volumes op de binnenlandse als op de exportmarkt zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar."

"De Chinese consument heeft andere voorkeuren dan de consument in het buitenland. De vraag verschilt dus per markt. Chinezen kiezen bij voorkeur voor grote appelen. In het buitenland wordt de kwaliteit vaak het belangrijkst gevonden. Ons bedrijf is naast de productie ook gespecialiseerd in het verpakken en exporteren van appelen."

Voor meer informatie:
Mr. Zhao Liang
Lixian Richshine Fruits and Vegetables
Telephone: +86 150 9573 7249
Email: 864103723@qq.com
Skype: yzjulietzhuye

Voor meer informatie:
Mr. Zhao Liang
Lixian Richshine Fruits and Vegetables 
Telephone: +86 150 9573 7249 
Skype: yzjulietzhuye

始 (始) [sh�]

  • to begin
  • to start
  • then
  • only then
Publicatiedatum: