Russische vraag naar peren stabiel

Volgens de bekende Russische retailketen Dixy Group zijn peren één van de populairste fruitsoorten in Rusland en is de afzet jaarrond stabiel.

Voor peren start het piekseizoen aan het begin van de lente wanneer de eerste volumes vanuit het zuidelijk halfrond op de markt komen. Vermont en Packham zijn de belangrijkste rassen in deze periode. "Voor de boycot waren België en Nederland de grootste leveranciers van peren op de Russische markt. Gelukkig hadden we ook contracten met leveranciers buiten de EU zodat we onze aanvoer snel weer op orde konden brengen nadat de boycot ingesteld werd," vertelt een woordvoerder van de retailer. Van januari tot april is Servië nu de belangrijkste leverancier. Van april tot september worden de peren geïmporteerd uit Zuid-Afrika, Argentinië en Chili.

Ondanks dat Servië in het voorjaar kampte met vorstschade, heeft de retailer geen problemen met de aanvoer uit het land gehad en de prijzen liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar. De groene rassen zijn favoriet bij de consument en momenteel hebben we Williams en Chinese peren in ons assortiment."

Nadat de Russische boycot in 2014 werd ingesteld, zijn Russische leveranciers onmiddellijk begonnen met het ontwikkelen van deze categorie en is er veel geïnvesteerd in nieuwe teeltgebieden zodat er een eigen productieketen opgebouwd is. De productie is echter nog niet toereikend om alle grote retailketens te beleveren.

For more information:
Dixy Group
Tel.: +7 495 933 1450
Fax: +7 495 933 0259
Email: pr@hq.dixy.ru
www.dixygroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven