Raming appeloogst Washington naar boven bijgesteld

De Washington State Tree Fruit Association (WSTFA) heeft de prognose van de appeloogst van 2016 met 3,4% naar boven toe bijgesteld. Er wordt nu uitgegaan van een volume van 137,4 miljoen veertig pond dozen aan appelen. 

In augustus werd het oogstvolume aanvankelijk geraamd op 132,9 miljoen dozen. Omdat er nog steeds een aantal appelsoorten worden geoogst, is het mogelijk dat deze raming in december opnieuw wordt bijgesteld.

Volgens directeur Jon DeVaney is de kwaliteit van de oogst goed met veel potentieel voor opslag. "Consumenten kunnen gedurende heel 2017 rekenen op goede appelen uit Washington," aldus DeVaney.

De nieuwe prognose is gebaseerd op een verslag van leden van de WFTFA en gaat uit van fruit dat tot en met 31 oktober is geoogst in combinatie van een geschat volume van wat nog geoogst moet worden. Onder het volume worden alle appelen gerekend die verpakt en op de markt voor versproducten wordt verkocht, maar worden appelen uitgesloten die voor verwerking tot andere producten worden gebruikt.

Bron: goodfruit.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven