Agrarische tak Brits RJ Herbert Engineering Ltd definitief in Nederlandse handen

Het sinds begin juli 2016 in surseance verkerende Britse RJ Herbert Engineering Ltd dat in de afgelopen decennia een reputatie als fabrikant van verwerkingssystemen van land- en tuinbouwproducten wist op te bouwen, is met ingang van 1 november jl. definitief in Nederlandse handen gekomen. Met de overname van de Agriculture divisie door de Europese exclusief distributeur Herbert Engineering BV is een einde gekomen aan maandenlange onzekerheid over de toekomst van deze divisie van de onderneming uit Cambridgeshire.

Het Britse RJ Herbert Engineering Ltd. dat in 1972 werd opgericht, is van oorsprong gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van betrouwbare sortering- en verwerkingssystemen voor de land- en tuinbouwindustrie. Naast een divisie Agricultuur groeide de onderneming in de afgelopen jaren met specialistische divisies en toepassingen voor de afvalverwerkings- en luchtvaartindustrie. Deze laatste twee genoemde divisies vallen buiten de overname.

Als exclusief distributeur van Herbert Farm Fresh en Process technologie en machinerie, heeft Mark Verschuren als Managing Director van Herbert Engineering BV het Britse merk in de afgelopen jaren met succes weten te vermarkten in Europa, maar ook ver daarbuiten.

"De overname van de Agriculture Divisie van RJ Herbert Engineering Ltd. paste in onze toekomstvisie. De sinds 1972 opgebouwde knowhow en expertise in deze industrie, maakt ons tot een zeer betrouwbare gesprekspartner voor de AGF sector. Deze overname geeft ons de ruimte om ons Total Solutions concept nog voor het einde van dit jaar wereldwijd te introduceren", aldus Mark Verschuren.

Herbert Engineering BV is te bezoeken tijdens de Interpom-Primeur beurs in Kortrijk op 27, 28 en 29 november 2016 (Hal 1, stand 184). 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven