Bloemkoolprijzen tussen euro en 1,50

Tholen - De bloemkooloogst loopt langzaam maar geleidelijk door. Er staan nog wat volumes op het land en volgens de Belgische teler Jos Stevens is er mogelijk voldoende eigen productie tot half december. "We zouden tot die tijd zelfvoorzienend kunnen zijn als het niet te hard gaat vriezen. Als het weer blijft zoals het nu is, kunnen we voorlopig nog oogsten."Lage en hoge prijzen
Hij geeft aan dat de productie in september erg hoog heeft gelegen door het warme weer. "Toen kwam er heel veel tegelijk en lag het aanbod een stuk hoger dan de vraag. Bloemkolen waren op dat moment ook heel goedkoop. De volumes op dit moment zijn niet spectaculair, de productie gaat nu gelukkig geleidelijker. Prijzen liggen op een hoog niveau sinds een dikke maand. Ze schommelen zo tussen de euro en 1,50. Het is even 90 cent geweest, maar meestal zaten we boven die euro."

De productie zal afnemen en Jos zelf heeft niet veel meer staan. "Er zijn telers met meer volume, dus voor hen blijft het hopelijk prima oogstweer. Het kan zo veranderen. Stel dat het enkele graden gaat vriezen, zal er dan nog een deel op het veld blijven staan. Het seizoen zit er bijna op. We moeten nog een kleine maand."

Voor meer informatie:
Jos Stevens
jos.m.stevens@gmail.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven