Portie Skinny Potatoes bevat slechts 100 calorieën

"We zijn erg enthousiast over de introductie van ons nieuwe product Skinny dat vanaf januari op de markt komt," zegt Scott McDulin van Schmieding Produce. 

Na oud en nieuw willen veel consumenten zich richten op een gezonde levensstijl. Volgens onderzoek van PaleoLeap komen mensen gemiddeld tussen Thanksgiving en kerst ongeveer anderhalve kilo aan. Voor mensen met overgewicht is dat zelfs gemiddeld twee tot vier en halve kilo. Januari is daarom een maand waarin veel Amerikanen graag aan hun gewicht willen werken. 

"We denken dat januari een perfecte periode is, omdat mensen dan actief zoeken naar gezonde producten. De Skinny-aardappel is een aardappel van 100 calorieën, die de mogelijkheid geeft om porties slim af te meten. Daardoor kan de aardappel nog steeds een onderdeel vormen van een gezond voedingspatroon," legt McDulin uit.


100-calorie-verpakking
Amerikaanse supermarkten maken tegenwoordig vaak gebruik van verpakkingsformats, die op 100 calorieën neerkomen, zoals yoghurt, zoutjes, popcorn en snacks. "Nabisco kwam onlangs met 100-calorie-verpakking voor Oreo-koekjes," zegt McDulin. "Dat laat zien dat de afmeting van 100 calorieën aansluiting vindt bij de consument van vandaag. Wij willen datzelfde format van een gecontroleerd aantal calorieën toepassen in het aardappelsegment."

Een portie Skinny-aardappelen komt overeen met 135 gram, wat gelijk staat aan 100 calorieën. "Het is een natuurproduct, dus niet alle aardappelen hebben hetzelfde gewicht. Maar elk pak zal ongeveer rond de 135 gram bevatten." Schmieding Produce is van plan om het product in drieponds-zakken te verkopen, waarbij een zak gemiddeld tien aardappelen bevat.

Mogelijkheden voor Russet-aardappelen
De ontwikkeling van het programma voor Skinny-aardappelen is het gevolg van de afnemende markt voor Russet-aardappelen. "De aardappelsector maakt nu een geweldige groei mee in het gespecialiseerde segment. Consumenten vragen steeds meer om kleinere verpakkingen," zegt McDulin. De vraag naar grote zakken van zeven kilo neemt af, terwijl de vraag naar zakken van twee kilo of vier en halve kilo gelijk blijft. "Door het segment voor Russet-aardappelen weer leven in te blazen, zorgen we voor groeimogelijkheden bij zowel onszelf als bij retailers. De totale markt voor Russet-aardappelen is namelijk nog steeds significant groot. 53% van de Amerikaanse omzet in de aardappelsector komt neer op Russets."


Premium-product
De aardappeloogst is enkele weken geleden afgerond. De aardappelen voor het Skinny-programma worden nu gesorteerd. Het product belandt in de schappen met een retailprijs van $2,99 (€2,71) per zak. De adviesprijs voor de biologische variant zal ergens tussen de $3,49 en $3,99 (€3,17 en €3,62) liggen. De zakken zijn verkrijgbaar bij een beperkte selectie retailketens.

Voor meer informatie:
Scott McDulin
Vice President – Marketing/Retail Sales
Schmieding Produce LLC
Cell: 561-319-3095

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven