Motorrit van Londen naar Kaapstad om fruit te promoten

Op 8 november begon een alumnus van de Harper Adams University aan zijn 'Grote Fruitavontuur': een motorrit van Londen naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Het doel van de reis van Max McGillivray is meer bewustzijn over het belang en de herkomst van verse producten.De voormalige agrarische student (HND Agriculture 1988-1991): "Mede-avonturier Gareth Jones en ik zullen op onze motorfietsen van Londen helemaal naar Kaapstad rijden, waarbij we onderweg een grote groep groenten- en fruittelers zullen bezoeken.

"We zijn van plan ons verhaal op te tekenen en, nog belangrijker: het verhaal van de telers om het bewustzijn te helpen vergroten over groenten en fruit. Hoe en waar vandaan komen ze op Britse winkelschappen terecht.

"Het is toch ongelooflijk dat 6 van elke 10 Britse kinderen geen idee hebben waar de groenten en het fruit dat ze eten vandaan komt. Versproducten zijn zo geweldig in vergelijking met suikerhoudende dranken, energiedranken en chips. Ze zijn hèt middel tegen overgewicht bij kinderen en zelfs bij volwassenen. We proberen iets spannends te doen door met motorfietsen van Londen naar Kaapstad te reizen en hierbij 30 tot 40 verschillende telers van versproducten te bezoeken."

"We gaan alle telers en de geweldige producten, die ze telen, filmen. Die film sturen we dan terug naar het Verenigd Koninkrijk om kinderen te onderwijzen over verse producten, Afrika en avontuur. We hopen dat de kinderen enthousiast raken bij het zien waar een appel vandaan komt, waar peultjes vandaan komen en waar suikermaïs vandaan komt. We willen dat ze verse producten eten en hier enthousiast over zijn in plaats van dingen te eten die ongezond zijn en die op de lange termijn niet goed voor ze zijn."

"Versproducten zijn mijn levenslange passie en ik heb mijn hart en ziel in deze sector gelegd, dus was ik geschokt om te lezen dat het grootste deel van de Britse kinderen geen idee had waar hun groenten en fruit vandaan komt. Gareth en ik zijn erg enthousiast over de reis en zelfs nog meer om terug te komen en zoveel mogelijk scholen te bezoeken om ze allemaal op een geweldige en verhelderende manier over verse producten te vertellen!"

Het duo doet een geldinzameling voor drie goede doelen: Tusk, een natuurbeschermingsorganisatie voor Afrika, Marshal Papworth, dat Afrikaanse studenten over moderne landbouw onderwijst en Fairtrade. Klik hier om een donatie te doen.

Volg de avonturen van het duo op Facebook en Twitter.

Bron: Harper Adams University

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven