Listeria aangetroffen in fruitpakstation in Californië

Er is in de afgelopen lente listeria aangetroffen bij een pakstation van Simply Fresh Fruit in Vernon, Californië. Inspecteurs van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) kwamen de bacterie op het spoor bij drie van de honderd plekken binnen de locatie waar proefmonsters werden afgenomen. Ook werd listeria aangetroffen bij een proefmonster van een product van het bedrijf. Na onderzoek bleek dat het bij alle vier de gevallen dezelfde bacterievariant betroffen.

Twee van de gevallen werden aangetroffen bij plekken die zich naast oppervlakken bevinden waar het fruit regelmatig op rust. Het derde geval bevond zich aan de rand van een zeem die gebruikt werd om overtollig water naar een afvoerput in de vloer te verplaatsen. 

Hoewel de website van Simply Fresh Fruit een overzicht geeft van de richtlijnen die het bedrijf hanteert op het gebied van voedselveiligheid en inspectie-protocol, was er per 8 november nog geen melding gemaakt van de aangetroffen listeria. Ook was een ouder bericht van de FDA niet vermeld, waarin blijkt dat het bedrijf op 14 april een partij cantaloupes en verpakte fruitmix met cantaloupes moest terugroepen wegens mogelijke besmetting met listeria. 

Er was echter wel een waarschuwing vrijgegeven door het departement voor volksgezondheid van Californië en US Foods.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven