Hoge aardbeienprijzen door lage aanvoer

Tholen - De aardbeienprijzen liggen al een tijdje hoog. Dit heeft te maken met het feit dat de aanvoer een stuk lager ligt dan normaal rond deze periode. Er is momenteel een lage productie in Nederland en België. Egypte en Spanje zijn nog niet op de markt. Volgens Raf van Rooy van Coöperatie Hoogstraten hebben de kleinere volumes te maken met het feit dat de teelten door het warme weer naar voren zijn geschoven en er is minder spreiding in de planten die actueel in productie zijn."Minder aardbeien

"Momenteel wordt er gemiddeld een kleine vijf euro betaald voor 500 gram. De vorige dagen lag dat nog 30 tot 40 cent hoger. Voor de tijd van het jaar is dat erg hoog." Deze week (week 45) wordt er ongeveer 300 ton aangevoerd. "Vorig jaar in dezelfde week was dat rond de 600 ton. Toevallig was het toen een erg drukke week, maar in 'normale' jaren hangt de aanvoer meestal om en nabij de 500 ton."

De prijs zal niet zo maar dalen. "Spaans product is er voorlopig nog niet en de aanvoer uit Egypte wordt pas over een dag of 10 verwacht. Bij ons zal het volume niet heel groot meer worden, dus ik denk dat we ook volgende week hoge prijzen op de klok zullen zien." Morgen - 11 november - is een nationale vrije dag in België, maar de verkoop op Coöperatie Hoogstraten zal dan gewoon door gaan.

Voor meer informatie
Raf van Rooy
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven