Import en prijzen nemen toe voor Chinese fruitsector"Als een van de grootste fruitimporteurs van China voeren we fruit van premium kwaliteit in uit verschillende landen. Onze producten zijn onder andere jackfruit, mangosteen, doerian en longan uit Thailand, dragonfruit, lychees en longan uit Vietnam, appelen, kersen, kiwi's en avocado's uit de VS en Chili, citrus uit Zuid-Afrika en Australië en appelen en kiwi's uit Nieuw-Zeeland. Na jaren van hard werken en voortdurende innovatie hebben onze importactiviteiten geleid tot een aanzienlijk volume. Ons jaarvolume komt neer op duizenden containers. Het aandeel daarvan dat wordt geïmporteerd uit Zuid-Oost-Aziatische landen komt neer op 60%," zegt Song Yiling van Zhengzhou Mr. Chen Sunshine Fruit and Vegetable Trade Co.Toegenomen volume en prijs van importfruit

"De levensstandaard van consumenten wordt steeds beter. Daarmee stijgt ook hun kennis van gezonde voeding. De markt voor geïmporteerd fruit neemt elk jaar toe in volume. Ten opzichte van vorig jaar zijn de prijzen iets toegenomen. Dit komt door verschillende redenen. De aanhoudende droogte in Zuid-Afrika heeft geleid tot een verminderd volume aan citrus vanuit dat land. Ook had de citrussector daar te maken met ongedierte en ziekten. Dat heeft ongetwijfeld ertoe geleid dat de prijs van citrus is toegenomen."


Het verminderen van kosten
"Om de kwaliteit van het fruit te garanderen, hebben we onze eigen faciliteiten opgezet in Vietnam en Thailand. Ook sturen we verschillende teams over de hele wereld die verantwoordelijk zijn voor het inkoopproces. We zoeken nu naar samenwerking met handelsmaatschappijen met eigen teeltbedrijven, zodat we in de toekomst onze kosten kunnen verminderen. Al het geïmporteerde fruit wordt verkocht onder het merk Mr. CHen. Het fruit komt via de havens van Sjanghai, Guanzhou en Shenzhen het land binnen. Vervolgens komt het bij ketens terecht als Wal-Mart, Dennis, Carrefour, Century Mart en Wing Fai. Ongeveer 80% van onze omzet is afkomstig van de provincie Henan en de daar rondom gelegen regio's."
Zhengzhou Mr. Chen Sunshine Fruit and Vegetable Trade is een bedrijf dat is gespecialiseerd in zowel geïmporteerde als binnenlands geteelde AGF. Met behulp van een wereldwijd netwerk voor marketing en import/export wil het bedrijf een marktleider zijn voor het leveren van AGF in China. Sunshine Fruit wil consumenten gezonde opties voor voeding geven en geleidelijk naar een systeem werken dat onderzoek en ontwikkeling combineert met teelt, verpakking en distributie. "Ons bedrijf stelt altijd kwaliteit op de eerste plaats. Daarom is het van cruciaal belang om premium fruit aan onze klanten te leveren," zegt Song Yiling tot slot.

Voor meer informatie: 
Mr. Song Yiling,
Zhengzhou Mr. Chen Sunshine Fruit and Vegetable Trade Co., Ltd
Contact: +86 130 1450 6785
Email: songyiling@chenssun.com
Website: http://www.chenssun.com/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven