Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
resultaten eerste negen maanden 2016:

WDP haalt investeringsdoel 200 mln euro

WDP heeft het geplande investeringsvolume voor dit jaar al in de eerste negen maanden van het jaar bereikt. Dat volume was gezet op 200 miljoen euro. De investeringsmaatschappij, die ook in veel vastgoed in de AGF-sector investeert, kijkt terug op een vliegende start van het jaar. Daarmee bevestigd WDP de ambitie om de verwachte stijging van het nettoresultaat met 9 procent te laten stijgen tot 5,30 euro per aandeel.

In de eerste negen maanden van dit jaar werd 144.000 m2 aan nieuwbouwprojecten opgeleverd. Nog eens 186.000 m2 is in aanbouw. Die vierkante meters zijn te vinden in verschillende Europese landen. Zo werd er in België een pand van Colfridis overgenomen in Londerzeel. In het Nederlandse Alphen aan den Rijn werd 14.000 m2 aan de portefeuille toegevoegd. Deze ruimte wordt door supermarkt Hoogvliet gehuurd voor haar e-commerce activiteiten. Tot slot werd er in Roemenië ook zo'n 7.500 m2 aangekocht, verdeeld over twee locaties.

Daarnaast werden enkele nieuwbouwprojecten opgeleverd. Daaronder onder andere een deel van de nieuwbouw van The Greenery in Barendrecht. WDP schrijft daarover in het rapport:
"Barendrecht, Dierensteinweg 30: een nieuwbouw ter uitbreiding van het bestaande Retail DC van The Greenery. In de nieuwbouw worden ook de logistieke activiteiten van Hagé International, de import - afdeling van The Greenery, ondergebracht. Ten behoeve van de bestaande fustwasserij van Euro Pool System, waar het reinigen van kratten wordt uitgevoerd door The Greenery, wordt een tweede nieuwbouw gerealiseerd. Gedurende het derde kwartaal van 2016 werd het gebouw B, zoals voorzien, opgeleverd. De oplevering van het gebouw A gebeurt gefaseerd met finale oplevering voorzien in de loop van het tweede kwartaal van 2017. Samen is dit goed voor in totaal 40.000 m². Het investeringsbudget voor het volledige project bedraagt circa 18 miljoen euro."

Dit bouwproject voor The Greenery in Barendrecht is nog niet volledig afgerond. Ook op andere plaatsen wordt nog gebouwd door WDP. Zo verrijst in Sint-Katelijne-Waver een nieuw gekoeld magazijn met kantoren, totale oppervlakte 10.000 m2, dat in het vierde kwartaal opgeleverd zal worden aan Greenyard.

Klik hier om alle resultaten te bekijken.

Publicatiedatum: