Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe gids over Modified Atmosphere Packaging uit

MAP-technologie helpt houdbaarbeid voeding verbeteren

Air Products, een van de grootste leveranciers van industriële gassen, heeft een vernieuwde, Nederlandse editie uitgebracht van het bekende boekje over Modified Atmosphere Packaging (MAP). Het technische boekje is sinds de eerste uitgave in veel landen een populair naslagwerk voor de voedingsmiddelenindustrie geworden. Sinds 2007 hebben duizenden bedrijven, ook in België en Nederland, het boekje bij Air Products aangevraagd.


 
Het praktische handboek is een uitgebreide gids, die door experts van Air Products in samenwerking met onderzoekscentra over de hele wereld ontwikkeld is. Het boekje geeft informatie over de MAP-technologie, die als gevolg van de globalisering van de supply chain en de veranderingen in het consumentengedrag steeds meer toegepast wordt. Naar verwachting zal de wereldwijde markt voor Modified Atmosphere Packaging groeien tot zo'n 13,78 miljard euro in het jaar 2020.
 
Voedingsproducenten en retailers stappen over op de MAP-technologie vanwege de kwaliteit, de duurzaamheid en de kostenvoordelen. MAP kan de houdbaarheid van voedingsmiddelen met zo'n 50 tot zelfs 500 procent verlengen, waardoor verspilling tijdens de supply chain verminderd kan worden en er bovendien meer exportmogelijkheden ontstaan. Dankzij MAP kan veel beter ingespeeld worden op de groeiende vraag naar voedingsmiddelen in opkomende markten. Ook voor de consument is MAP voordelig want hij kan langer genieten van verse voedingsproducten die hun natuurlijke smaak en structuur behouden zonder dat ze inboeten op kwaliteit of voedselveiligheid. MAP verlengt de houdbaarheid van producten op een kwalitatieve manier; vanaf de start van het productieproces tot en met het moment waarop ze geconsumeerd worden.
 
Bron van informatie
Voor voedingsmiddelenbedrijven is de nieuwe editie van de gids een unieke bron van informatie en advies. Hij illustreert de uitgebreide reeks Freshline-oplossingen, het Air Products label voor alle producten en diensten op het gebied van verpakken, vriezen en koelen. De gids is geschikt voor alle voedingsgerelateerde bedrijven zoals producenten, retailers, cateraars, hotels en restaurants. De nieuwe versie van de gids is ontwikkeld door de R&D-afdeling van Air Products in samenwerking met het British Campdem BRI, een researchcenter voor voedingsmiddelen en drank.
 
De nieuwe versie is compleet geactualiseerd en omvat alle informatie, die nodig is voor het onder gas verpakken van veertien verschillende voedingscategorieën, variërend van vlees, klant-en-klaar maaltijden, vis, verse pasta's, bakkerijproducten, zuivel en dranken tot en met fruit en groenten. In de nieuwe versie zijn vier nieuwe voedingscategorieën toegevoegd. Daarnaast is de inhoud van het boekje aangepast met de meest recente Europese richtlijnen, de lokale wet- en regelgeving en de laatste innovaties in de verpakkingsindustrie.
 
MAP-gasselector
De gids legt uit hoe de MAP-technologie werkt, welke gassen gebruikt worden en op welke manier ze geleverd en toegepast kunnen worden. Bovendien bevat het boekje een MAP-gasselector waarmee de gebruiker de beste verpakkingsoplossing voor elk type product kan selecteren. Deze gasselector geeft ook tips over de maximale houdbaarheidsperiode, de aanbevolen opslagtemperaturen, de belangrijkste oorzaken van verspilling, bederf en mogelijke risico's voor voedselvergiftiging. Zo is bijvoorbeeld de houdbaarheid van rauw, rood vlees dat wordt verpakt, sterk afhankelijk van de wijze waarop het vlees versneden is; als schijfjes of in de vorm van gehakt (6-8 dagen), als grotere stukken (3-4 weken) of in de vorm van worsten (12-21 dagen).
 
"De MAP-gids is het resultaat van een jarenlange expertise in combinatie met onze focus op innovatie. We ontwikkelen en bieden oplossingen die tegemoet komen aan de behoefte van onze klanten", zegt Ann Callens, Business Manager Food & Cryo, bij Air Products. "Daarnaast weerspiegelt de gids onze kernwaarden als veiligheid en duurzaamheid, omdat hij richtlijnen en aanbevelingen geeft voor de verbetering van voedselveiligheid en het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Dat zijn fundamentele zaken voor de voedingsmiddelenindustrie."
 
De gids bestaat uit 83 pagina's in A5-formaat en kan gratis aangevraagd worden via de website van Air Products. Op deze pagina staat een link naar een aanvraagformulier voor het boekje. Op de website kunnen ook consumenten via de gasselector toegang krijgen tot een deel van de informatie.

Voor meer informatie:
020-4353535
www.airproducts.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven