Air Products, een van de grootste leveranciers van industriële gassen, heeft een vernieuwde, Nederlandse editie uitgebracht van het bekende boekje over Modified Atmosphere Packaging (MAP). Het technische boekje is sinds de eerste uitgave in veel landen een populair naslagwerk voor de voedingsmiddelenindustrie geworden. Sinds 2007 hebben duizenden bedrijven, ook in België en Nederland, het boekje bij Air Products aangevraagd.
Het praktische handboek is een uitgebreide gids, die door experts van Air Products in samenwerking met onderzoekscentra over de hele wereld ontwikkeld is. Het boekje geeft informatie over de MAP-technologie, die als gevolg van de globalisering van de supply chain en de veranderingen in het consumentengedrag steeds meer toegepast wordt. Naar verwachting zal de wereldwijde markt voor Modified Atmosphere Packaging groeien tot zo'n 13,78 miljard euro in het jaar 2020.
Voedingsproducenten en retailers stappen over op de MAP-technologie vanwege de kwaliteit, de duurzaamheid en de kostenvoordelen. MAP kan de houdbaarheid van voedingsmiddelen met zo'n 50 tot zelfs 500 procent verlengen, waardoor verspilling tijdens de supply chain verminderd kan worden en er bovendien meer exportmogelijkheden ontstaan. Dankzij MAP kan veel beter ingespeeld worden op de groeiende vraag naar voedingsmiddelen in opkomende markten. Ook voor de consument is MAP voordelig want hij kan langer genieten van verse voedingsproducten die hun natuurlijke smaak en structuur behouden zonder dat ze inboeten op kwaliteit of voedselveiligheid. MAP verlengt de houdbaarheid van producten op een kwalitatieve manier; vanaf de start van het productieproces tot en met het moment waarop ze geconsumeerd worden.
Bron van informatie
Voor voedingsmiddelenbedrijven is de nieuwe editie van de gids een unieke bron van informatie en advies. Hij illustreert de uitgebreide reeks Freshline-oplossingen, het Air Products label voor alle producten en diensten op het gebied van verpakken, vriezen en koelen. De gids is geschikt voor alle voedingsgerelateerde bedrijven zoals producenten, retailers, cateraars, hotels en restaurants. De nieuwe versie van de gids is ontwikkeld door de R&D-afdeling van Air Products in samenwerking met het British Campdem BRI, een researchcenter voor voedingsmiddelen en drank.
De nieuwe versie is compleet geactualiseerd en omvat alle informatie, die nodig is voor het onder gas verpakken van veertien verschillende voedingscategorieën, variërend van vlees, klant-en-klaar maaltijden, vis, verse pasta's, bakkerijproducten, zuivel en dranken tot en met fruit en groenten. In de nieuwe versie zijn vier nieuwe voedingscategorieën toegevoegd. Daarnaast is de inhoud van het boekje aangepast met de meest recente Europese richtlijnen, de lokale wet- en regelgeving en de laatste innovaties in de verpakkingsindustrie.
MAP-gasselector
De gids legt uit hoe de MAP-technologie werkt, welke gassen gebruikt worden en op welke manier ze geleverd en toegepast kunnen worden. Bovendien bevat het boekje een MAP-gasselector waarmee de gebruiker de beste verpakkingsoplossing voor elk type product kan selecteren. Deze gasselector geeft ook tips over de maximale houdbaarheidsperiode, de aanbevolen opslagtemperaturen, de belangrijkste oorzaken van verspilling, bederf en mogelijke risico's voor voedselvergiftiging. Zo is bijvoorbeeld de houdbaarheid van rauw, rood vlees dat wordt verpakt, sterk afhankelijk van de wijze waarop het vlees versneden is; als schijfjes of in de vorm van gehakt (6-8 dagen), als grotere stukken (3-4 weken) of in de vorm van worsten (12-21 dagen).
"De MAP-gids is het resultaat van een jarenlange expertise in combinatie met onze focus op innovatie. We ontwikkelen en bieden oplossingen die tegemoet komen aan de behoefte van onze klanten", zegt Ann Callens, Business Manager Food & Cryo, bij Air Products. "Daarnaast weerspiegelt de gids onze kernwaarden als veiligheid en duurzaamheid, omdat hij richtlijnen en aanbevelingen geeft voor de verbetering van voedselveiligheid en het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Dat zijn fundamentele zaken voor de voedingsmiddelenindustrie."
De gids bestaat uit 83 pagina's in A5-formaat en kan gratis aangevraagd worden via de website van Air Products. Op deze pagina staat een link naar een aanvraagformulier voor het boekje. Op de website kunnen ook consumenten via de gasselector toegang krijgen tot een deel van de informatie.
Voor meer informatie:
020-4353535
www.airproducts.nl



Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage ALV GroentenFruit Huis op Floriade
- Surseance van betaling aangevraagd door ontwikkelaar eerste selectieve asperge-oogstmachine
- "Je rijdt een land in dat in oorlog is, maar alle checkpoints en bewapende militairen om je heen wennen verrassend genoeg vrij snel"
- Familiebedrijven presteren beter door informeel management
- RedStar versterkt management met marketingspecialisten
Top 5 - afgelopen week
- Wit-Rusland heft embargo op invoer van Europese groenten en fruit op
- Adriëlle Dankier volgt Fred van Heyningen op als CEO Nature’s Pride
- "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- Kalteraardbeien sluit definitief de deuren
- Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties
Top 5 - afgelopen maand
- "Klokprijzen asperges en aardbeien onder de kostprijs"
- Groente- en fruitbewerkingsmachines, rollend materieel en inventaris van J.M. Levarht & Zonen B.V. in online veiling
- Staay Food Group verwerft aandelen Direct Fruit Services uit Houten
- Wit-Rusland heft embargo op invoer van Europese groenten en fruit op
- Fortuna Frutos UK in surseance van betaling
Weer
Nieuwe gids over Modified Atmosphere Packaging uit
MAP-technologie helpt houdbaarbeid voeding verbeteren
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-19 Nieuwe elektrische eActros-vrachtwagens in het wagenpark van Simon Loos
- 2022-05-17 Tuilse fruitteler wil zelf kunnen koelen en opslaan op eigen terrein
- 2022-05-16 Hoe de houdbaarheid van avocado's verlengen zonder het rijpproces te verstoren?
- 2022-05-16 Nieuw cursusaanbod Fruit Tech Campus in juni van start
- 2022-05-13 "Leveranciers verpakken druiven met stelen zichtbaar om versheid te laten zien"
- 2022-05-06 "Wij werken hard om pruimentelers en retailers te helpen de houdbaarheid van hun fruit te verlengen"
- 2022-04-28 Hapag-Lloyd rust alle containers uit met realtime tracking-apparatuur
- 2022-04-26 Conserveringstechniek kan de houdbaarheid van fruit minimaal verdubbelen
- 2022-04-22 Kersen tot 60 dagen langer houdbaar
- 2022-04-21 Korte, krachtige koelacties bij bewaring hardfruit zijn niet vanzelfsprekend
- 2022-04-15 Save Foods slaagt erin de houdbaarheid van aardbeien fors te verlengen
- 2022-04-14 Door Amerika gecertificeerde post harvest-oplossing gepresenteerd
- 2022-04-13 Frigga introduceert nieuwe thermometer voor eenmalig gebruik met wereldwijde 4G-dekking
- 2022-04-12 Lancering van trackingsysteem dat de temperatuur van de container en de vracht opvolgt
- 2022-04-11 Zwaveldioxide om blauwe bessen langer vers te houden
- 2022-04-08 Zuid-Afrikaanse druiventelers worstelen met houdbaarheid vanwege nieuwe logistieke uitdagingen
- 2022-04-07 Nieuwe opslagmodule voor stressgevoelige AGF
- 2022-04-04 Apeel en Robinson Fresh willen Europese markt bevoorraden met langer houdbare limes
- 2022-04-04 Bouw koelhuizen heeft appelsector in Kasjmir ingrijpend veranderd
- 2022-04-01 Hoe lang kan een halve watermeloen op kamertemperatuur bewaard worden in het schap?