Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spaans citrusseizoen tot nu toe niet gemakkelijk geweest"

Tholen - Het Spaanse citrusseizoen is tot nu toe niet gemakkelijk geweest. "Met name als het gaat om de vroege variƫteiten zoals Clemenruby, Oronules, Mioro, Mandarijnen en Navelina's. Dat heeft uiteraard met het aanhoudende warme weer te maken. Hierdoor zijn er veel kleine kalibers en komt er weinig kleur op het goede fruit", vertelt William Willems van Central Fruit. "Gelukkig is het weer in Spanje ondertussen minder warm."



Verbetering in aanvoer

Hij geeft aan dat het door deze omstandigheden moeilijker is om voldoende kwaliteit en volume te garanderen voor een topmerk als Cibel. "Onze kwaliteitseisen zijn hoger dan een doorsnee standaard citrusmerk." Volgens William was de vraag in het begin wat minder. "Dit omdat het bij ons ook nog mooi weer was. Momenteel is het flink kouder en stijgt de interesse in citrus ook. De prijzen zijn hoog geweest in het begin, maar nu vrij normaal." Hij verwacht de komende weken een verbetering in de aanvoer met de aankomende Clemenules variƫteit. "Ondertussen is het weer in Spanje ook wat gunstiger, zodat de kwaliteit van het citrus naar verwachting top zal zijn de komende weken."

Central Fruit valt onder Group A. de Witte en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het importeren en exporteren van Fruit. Central Fruit is in het hartje van Brussel gevestigd in het Europees importcentrum.

Voor meer informatie:
Central Fruit
William Willems
william@centralfruit.be
+32 - (0)496/80.86.09