Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Spaans citrusseizoen tot nu toe niet gemakkelijk geweest"

Tholen - Het Spaanse citrusseizoen is tot nu toe niet gemakkelijk geweest. "Met name als het gaat om de vroege variƫteiten zoals Clemenruby, Oronules, Mioro, Mandarijnen en Navelina's. Dat heeft uiteraard met het aanhoudende warme weer te maken. Hierdoor zijn er veel kleine kalibers en komt er weinig kleur op het goede fruit", vertelt William Willems van Central Fruit. "Gelukkig is het weer in Spanje ondertussen minder warm."Verbetering in aanvoer

Hij geeft aan dat het door deze omstandigheden moeilijker is om voldoende kwaliteit en volume te garanderen voor een topmerk als Cibel. "Onze kwaliteitseisen zijn hoger dan een doorsnee standaard citrusmerk." Volgens William was de vraag in het begin wat minder. "Dit omdat het bij ons ook nog mooi weer was. Momenteel is het flink kouder en stijgt de interesse in citrus ook. De prijzen zijn hoog geweest in het begin, maar nu vrij normaal." Hij verwacht de komende weken een verbetering in de aanvoer met de aankomende Clemenules variƫteit. "Ondertussen is het weer in Spanje ook wat gunstiger, zodat de kwaliteit van het citrus naar verwachting top zal zijn de komende weken."

Central Fruit valt onder Group A. de Witte en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het importeren en exporteren van Fruit. Central Fruit is in het hartje van Brussel gevestigd in het Europees importcentrum.

Voor meer informatie:
Central Fruit
William Willems
william@centralfruit.be
+32 - (0)496/80.86.09

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven