Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere vraag blauwe bessen raakt Uruguay

De export van blauwe bessen heeft in Uruguay, net als in buurlanden, geleden onder de slechte weersomstandigheden van de afgelopen dagen. De regenval en overstromingen zullen de productie waarschijnlijk amper beïnvloeden, maar de oogst en verschepingen zijn beiden enkele weken uitgesteld.

Uruguay exporteert haar blauwe bessen vooral naar de VS en Europa. Ondanks fluctuaties in de afgelopen jaren bedraagt het exportvolume naar Noord-Amerika (VS en Canada) dit jaar ongeveer 60% van het totaal. 33% van de export gaat naar de Europese markt. Het Verenigd Koninkrijk importeerde dit seizoen de minste Uruguayaanse blauwe bessen. 


Vraag vanuit de VS en Europa is de afgelopen afgenomen, waardoor de verkoop is vertraagd. Dit heeft geleid tot prijsdaling en grote voorraden fruit. "Toegang tot nieuwe markten is in dit opzicht erg belangrijk voor ons. Deze week is een officiële Chinese delegatie op bezoek geweest bij 3 bedrijven die blauwe bessen produceren. Het kan een logistieke uitdaging zijn om verre markten te bereiken, maar Uruguay heeft al ervaring in Azië, dus de export naar China zal ook geen probleem zijn," vertelt Marta Bentancur van Upefruy. 



We verwachten dat deze markt binnen enkele weken opent voor Uruguay. De vooruitzichten voor zowel producenten als importeurs verbeteren dus. "De smaak van ons fruit is goed en we zijn bezig met technologie om fruit met goede interne kwaliteit en de juiste maten te krijgen," concludeerde Bentancur. 

Voor meer informatie:
Marta Bentancur Sevetti
Upefruy
Publicatiedatum: