Thomas Piou, IDMAT

Franse fruittelers beschermen zich tegen extreem weer

In een poging om hun gewassen te beschermen tegen extreme weersomstandigheden gebruiken steeds meer telers overkappingen die effectief lijken te zijn tegen schade door wind, insecten en hagel. 

Volgens Thomas Piou van IDMAT dwingen onvoorspelbare weersomstandigheden telers tot het zoeken naar manieren om de schade te beperken. "De seizoenen veranderen en fruitgewassen staan bloot aan extreem weer. Door anti-hagelnetten en regenoverkappingen te combineren, kunnen telers gerust zijn op een goede oogst en kunnen zij ook de kwaliteit van het fruit beter controleren," legt Piou uit.IDMAT, dat appelen en kersen teelt op een areaal van 70 hectare, is jaren geleden gestart met het gebruik van regenoverkappingen. Na systemen die op de markt waren getest, besloot IDMAT zijn eigen systeem te ontwikkelen. "Onze overkappingen kunnen gebruikt worden om allerlei soorten groenten en fruit te beschermen tegen weersinvloeden, insecten, hagel en zon," vertelt Piou.

Volgens Piou heeft het IDMAT systeem als voordeel dat het minder duur is dan een kas en dat het aan alle specifieke eisen aangepast kan worden. "Het IDMAT systeem bestaat uit een vaste constructie van stokken, staaldraad, bevestigingspunten en modulaire elementen voor netten en regenzeilen. Hierdoor kan het systeem enkel of in combinatie worden toegepast," aldus Piou.


Voor meer informatie:
Thomas Piou
IDMAT
Mob: +33 614 062 649
t.piou@idmat.fr
www.arbo-idmat.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven