Beursverslag VLAM - PMA 15 en 16 oktober

Belgisch witloof doet het goed in de VS

Van 15 tot 16 oktober maakte het Orange County Convention Center in Orlando plaats voor de Fresh Summit beurs van de Produce Marketing Association (PMA). VLAM pakte er uit met lekkere groenten van bij ons. En of die in de smaak vielen!
Tijdens deBeursverslag Fresh Summit Orlando (PMA) – 15 en 16 oktober.


De Belgische delegatie tijdens de PMA.

Van 15 tot 16 oktober maakte het Orange County Convention Center in Orlando plaats voor de Fresh Summit beurs van de Produce Marketing Association (PMA). VLAM pakte er uit met lekkere groenten van bij ons. En of die in de smaak vielen!
Tijdens de 67ste editie van de Fresh Summit stond netwerken, innovatie en kennis centraal. De beurs biedt een ideale gelegenheid om aankoopverantwoordelijken en handelaars uit de AGF-sector wereldwijd met elkaar in contact te brengen.

Witloofpasta en paprikasoep verrassen bezoekers

De beurs verwelkomde' maar liefst 20.889 aanwezigen uit 65 landen, zodat dit de grootste editie uit de PMA geschiedenis werd. Meer dan 1.200 bedrijven stelden hun (nieuwe) producten, trends, technologieën en innovaties voor.
VLAM was samen met exportbedrijf De Schouwer en Veiling Hoogstraten aanwezig. De VLAM-stand trok de aandacht door een mooi gamma aan producten zoals witloof, prei, paprika, knolselder, spruitjes … Het publiek stond versteld van de hapjes die ter plaatste werden voorbereid door een lokale chef. Vooral de pasta met Belgisch witloof en de soep van gerookte paprika vielen in de smaak.Exportcijfers

België exporteert geen vers fruit naar de Verenigde Staten. De export van groenten daarentegen wordt gekenmerkt door stabiele exportvolumes. Vooral witloof doet het goed richting de VS en neemt zo'n 76% in van onze totale groentenexport naar de VS in 2015. Verder vinden ook producten zoals selderij, uien, schorseneren en prei de weg naar de VS.De VS halen het merendeel van hun groenten uit Mexico. Europese aanbieders zijn beperkt aanwezig. Ook voor vers fruit is Mexico nummer 1 leverancier, gevolgd door heel wat Zuid-Amerikaanse landen. De volgende editie van Fresh Summit PMA vindt plaats in New Orleans, Louisiana van 20 tot 21 oktober 2017

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven