Colruyt ondersteunt Belgische fruittelers voor derde jaar op rij

Voor het derde jaar op rij neemt Colruyt Group initiatief om zijn Belgische appel- en perentelers te ondersteunen. Colruyt en OKay bieden nu onder het huismerk Boni Selection 250.000 flessen puur geperst appelsap en evenveel flessen appel-perensap aan. Het sap wordt gemaakt van Jonagoldappelen en Conferenceperen van enkele vaste fruitleveranciers. Colruyt Group wil hen ondersteunen omdat de sector kampt met overproductie en lage prijzen, onder meer door het uitvoerverbod naar Rusland.Minder voedselverspilling
Het sap wordt gemaakt van 457 ton Jonagoldappelen en 94 ton Conferenceperen van vaste fruitleveranciers, onder wie Danny Neven uit Waremme en de broers Christophe en Pascal Bangels uit Haspengouw. "We werken al lang met deze fruittelers samen. We weten maar al te goed dat ze het moeilijk hebben door de overschotten in de sector en bijgevolg lage prijzen", zegt Rony Neufkens, afdelingschef aankoop groenten en fruit. "Via deze actie willen we hen een duwtje in de rug geven, zodat ze met minder onverkocht fruit blijven zitten."

Puur geperst sap

Er worden enkel appelen en peren van de nieuwe oogst gebruikt. Het gaat om 100 procent puur geperst sap, zonder toegevoegde suiker of bewaarmiddelen. Het sap is gebotteld in glazen flessen van 75 cl. Het appelsap en appel-perensap is te koop in de gekoelde versmarkt van Colruyt en OKay.

Bron: Colruyt Group

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven