Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maleisië vergroot AGF-export naar EU

Yusmizam Mohd Yahya, vertegenwoordiger van het Maleisische Landbouwbureau in Den Haag (PPP), legt uit dat de EU strenge kwaliteitsnormen kent maar dat Maleisië geen problemen heeft om hieraan te voldoen. De importvolumes Maleisische groenten en fruit nemen dan ook toe in Europa.

In het kader van de 'Maleisië Week' bracht Yusmizam een bezoek aan de Wah Nam Hong supermarkt in de Rotterdamse Markthal. Het bezoek aan Rotterdam was tevens het laatste van de serie evenementen die PPP Den Haag dit jaar heeft georganiseerd in Europa. Yusmizam vertelt dat Maleisisch fruit goed ontvangen is door de grote Europese retailers, mede vanwege het internationale GlobalGAP-keurmerk. 

In 2015, exporteerde Maleisië voor €9,3 miljoen aan fruit naar Europa, ten opzichte van €8,9 miljoen in het jaar daarvoor. Sterfruit, jackfruit en mangosteen behoren tot de meest geïmporteerde fruitsoorten. Abdul Aziz Sakiman, directeur van DRS Trading, ziet een grote potentiële afzetmogelijkheden voor Maleisisch fruit op de internationale markt. Aziz legt uit dat de vraag naar exoten stijgt met name in de aanloop naar de decembermaand. Tot op heden heeft zijn bedrijf grote orders voor sterfruit en jackfruit ontvangen.

DRS Trading, dat vorig jaar ook deelnam aan de promotieweek, exporteerde zo'n 366 ton fruit waarvan 60% bestemd was voor de Europese markt en 40% werd geëxporteerd naar West-Azië.
Publicatiedatum: