Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eimskip neemt Nor Lines over

Eimskip zal het Noorse scheepvaart- en logistiek bedrijf Nor Lines overnemen. De aankoop van Nor Lines is strategisch een goede zet van Eimskip. Nor Lines heeft zware jaren achter de rug. Het zal na overname geherstructureerd worden om de diensten en winst te verbeteren en om te zorgen dat het op één lijn is met Eimskip. Eimskip zal door de overname meer toegevoegde waarde kunnen bieden aan haar klanten. De aankoop wordt cash betaald. 

Eimskip zal 5 van de 7 vrachtschepen van Nor Lines overnemen. Het gedeelde servicenetwerk van Noorwegen, continentaal Europa en de Baltische Zee wordt op deze manier versterkt. Nor Lines heeft hiernaast een grote landoperatie en het biedt vrachtcapaciteit aan op 11 schepen van Hurtigruten langs de noord- en westkust van Noorwegen. De geschatte jaarlijkse omzet van Nor Lines wordt geschat op €110.000.000 en het bedrijf heeft 200 werknemers.

De aankoop moet nog worden goedgekeurd door de Norwegian Competition Authority. De overname zal verder uitgelegd worden op de investeerdersbijeenkomst van Eimskip op 18 november 2016. 

Gylfi Sigfússon, President en CEO van Eimskip
"De overname van Nor Lines is een belangrijke stap in het verbreden van het servicebereik en de versterking van de huidige services van Eimskip in Noorwegen. We kijken ernaar uit om samen met de werknemers van Nor Lines de efficiëntie te verbeteren. De aankoop past binnen onze strategie van externe groei."

Ingvald Løyning, CEO van DSD
"DSD begon dit jaar de zoektocht naar een strategische oplossing voor Nor Lines. Wij zijn ervan overtuigd dat Nor Lines onderdeel moet zijn van een grotere structuur om zich verder te kunnen ontwikkelen. We zijn erg blij met de overname en denken dat dit een goede oplossing is voor onze consumenten én onze werknemers." 



Publicatiedatum: