Rewe neemt Coop eG-groep over | Morrisons boekt betere omzet

Edeka grootste retailer Duitsland

India: Amazon beter dan Flipkart qua klantervaring
Flipkart was lange tijd een marktleider op het gebied van e-commerce in India, maar heeft nu geduchte concurrentie van Amazon. Volgens de India Customer Experience Index 2016 van Forrester Research is Amazon op dit moment beter op het vlak van klantervaring dan Flipkart. (yourstory.com)

VK: Waitrose verkoopt verweerd hardfruit
Waitrose gaat zijn assortiment voor misvormde groente, "Little Less Than Perfect", uitbreiden met appelen en peren die door het weer zijn aangetast. Eerder waren al wortelen, uien en aardappelen onder dit assortiment opgenomen. Het variëteiten aan appelen en peren die hiervoor worden gebruikt zijn afhankelijk van het huidige seizoen.

VK: Tesco doet proef met maaltijdpakket
Tesco heeft in 12 vestigingen onder de naam Recipe Box maaltijdpakketten in het assortiment opgenomen. De Recipe Box zal in eerste instantie bij wijze van proef zes weken lang worden aangeboden. Het pakket kost £8 (€9) en bestaat uit alle ingrediënten voor een diner voor twee. De groenten binnen het pakket zijn door de verpakking van buitenaf zichtbaar, zodat de consument de kwaliteit en versheid van de inhoud kan beoordelen. (igd.com)

Kroger benoemd tot grootste retailer van de VS
Kroger is samen met Wal-Mart benoemd tot de grootste retailer van de VS. Dit blijkt uit de 2016 Kantar Retailer PoweRanking-lijst. Het is voor het eerst in 20 jaar dat Kroger aan de top van de jaarlijst staat, die wordt bepaald door producenten die aan het samenstellen van de lijst meewerken. De lijst is bedoeld als middel om producenten en retailers uit te lichten, die worden gezien als de beste in hun soort. Ook wordt zo een beeld gegeven van wat deze retailers nu zo goed maakt met betrekking tot de relatie tussen leverancier en retailer. (csnews.com)

VK: De resultaten van Morrisons van het derde kwartaal

De Britse retailer Morrisons had een toename van 1,6% in zijn like-for-like-omzet van het derde kwartaal. Klik hier om een beschouwing van analisten hierover te lezen.

Duitsland: Edeka op eerste plaats in lijst van mededingingsautoriteit
Volgens een onderzoek van de Duitse mededingingsautoriteit is 85% van de supermarktsector in Duitsland in handen van een slechts een paar ketens. Dit zijn de resultaten van het onderzoek: 

Eerste plaats: Edeka-groep
Omzet: €30 miljard tot €35 miljard (Edeka)
Aandeel van omzet van de totale sector: 25% tot 30%
Aantal vestigingen: 11.000 tot 12.000
Tweede plaats: Schwarzgruppe (Lidl en Kaufland)
Omzet: €25 miljard tot €30 miljard
Aandeel van omzet van de totale sector: 20% tot 25%
Aantal vestigingen: 3.500 tot 4.650
Derde plaats: Rewe / Rewe Dortmund
Omzet: €20 miljard tot €25 miljard
Aandeel van omzet van de totale sector: 15% tot 20%
Aantal vestigingen: 6.000 tot 7.000
Vierde plaats: Aldi
Omzet: €15 miljard tot €20 miljard
Aandeel van omzet van de totale sector: 15% tot 20%
Aantal vestigingen: 4.000 tot 5.000
Vijfde plaats: Metro
Omzet: minder dan €10 miljard
Aandeel van omzet van de totale sector: 5% tot 10%
Aantal vestigingen: 300 tot 400

Bron:
internationalsupermarketnews.com

VS: Resultaten derde kwartaal Sprouts beter dan verwacht
Sprouts Farmers Market had in zijn derde kwartaal een toename in zijn vergelijkende winkelomzet van 1,3%. Dit resultaat is beter dan verwacht, gezien analisten uitgingen van een gelijk gebleven omzet wegens toegenomen concurrentie en aanhoudende prijsdeflatie. De netto omzet van Sprouts was $1,0 miljard (€900 miljoen), wat jaar op jaar een toename is van 15%.  (supermarketnews.com)

Duitsland: Rewe neemt Coop eG-groep over

Rewe gaat de Coop eG-groep overnemen. De Coop eG-groep had in 2015 een omzet van meer dan €1,2 miljard. Op oneerlijke competitie te vermijden hebben Rewe en Coop afgesproken bij het afronden van de overname 11 winkels te verkopen aan de Bartels Langness-groep. Rewe en Coop hadden al ruim 10 jaar een aanschafovereenkomst, via welke Coop tot 70% van zijn goederen inkocht. De Coop eG-groep is actief in Noord-Duitsland en heeft onder de merken Sky en Plaza ruim 200 vestigingen. (igd.com)

Brazilië: GPA overweegt alternatieven voor Via Varejo

De Braziliaanse retailgroep GPA SA overweegt alternatieven voor zijn aandeel in de elektronica-keten Via Varejo SA. GPA wil zich meer concentreren op de supermarktsector, terwijl Brazilië zich nu in een zware recessie bevindt. GPA heeft nog geen deadline voor een eventueel besluit voor Via Varejo ingesteld en heeft benadrukt dat een eventueel besluit eerst moet worden goedgekeurd door de raad van bestuur van het bedrijf. (Reuters)

Indonesië: Goede omzet voor versassortiment Hero

De Indonesische keten Hero had in zijn derde kwartaal van 2016 een resultaat dat negatief beïnvloed werd door winkelsluitingen en een negatieve like-for-like-omzet. De winstmarges van de keten namen echter toe. De keten had zich gericht op het verbeteren van het vers-assortiment, waarmee een sterke omzet werd gedraaid. De keten neemt nu maatregelen om de omzet van de andere categorieën ook te verbeteren en is bezig om de leveringsketen efficiënter te maken. (igd.com)

Spar India blijft uitbreiden
Spar heeft onlangs zijn achttiende winkel van zijn franchisenetwerk in India geopend. Het bedrijf focust zich verder op de uitbreiding van zijn huismerk. Het huismerk van Spar is momenteel goed voor 10% van de totale winkelomzet. Rajeev Krishnan van Spar India heeft aangegeven dat het bedrijf in de komende 12 tot 18 maanden van plan is om zijn aanwezigheid in de Indiase supermarktsector te vergroten met 30%. (insideretail.asia)

Meer dan een miljoen online AGF-winkels in China
Klik hier om het artikel te lezen.

Online klantenverkeer en winkelwageninhoud neemt toe
Klik hier om het artikel te lezen.



Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven