Aldi Süd vanaf 2017 klimaatneutraal

De Duitse bedrijfsgroep Aldi Süd zal als eerste grote Duitse levensmiddelhandelaar vanaf 1 januari 2017 klimaatneutraal zijn. Aldi Süd investeert al sinds jaren in de modernste technieken om de energie-efficiëntie van haar filialen en logistiekcentra te verbeteren en de CO2-uitstoot op de lange termijn te verlagen. Daar hoort ook bij dat Aldi Süd tot wel 80 procent van haar klimaatvriendelijke stroom van PV-installaties zelf gebruikt. "De overgebleven stroombehoefte wordt vanaf komend jaar uitsluitend gedekt door gecertificeerde groene stroom", zegt Florian Kempf, hoofd energiemanagement bij Aldi Süd. Alle resterende uitstoot van broeikasgassen wordt gecompenseerd via gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten. Samen met Primaklima ondersteunt Aldi Süd herbebossingsprojecten in Oeganda en Bolivia. "De herbebossing van bossen is de mooiste mogelijkheid om CO2 uit de atmosfeer weer te binden. De projecten verbinden effectieve klimaatbescherming met een buitengewoon nut voor de ecosystemen en de bevolking ter plaatse", aldus dr. Henriette Lachenit, directeur van Primaklima.

Alle maatregelen ter realisering van klimaatneutraliteit heeft Aldi Süd transparant gedocumenteerd en op aldi-sued.de/klimaschutz gepubliceerd.

Klimaatbeschermingsactie voor klanten: Aldi Süd plant bos in Nordrhein-Westfalen
Ook klanten van Aldi Süd kunnen actief deelnemen aan klimaatbescherming. Tijdens een virtuele boswandeling op aldi-sued.de/klimaneutral kunnen zij hun eigen boom vormgeven. Voor elke virtuele boom plant Aldi Süd een echte boom op een oppervlakte van 1,9 hectare – tot een bos met tot wel 12.800 loofbomen ontstaat. Op de website en in een begeleidende klimaatbrochure die in alle Aldi Süd filialen te vinden is, kunnen geïnteresseerden bovendien waardevolle klimaattips voor het dagelijks leven vinden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven