Witte kool blijft favoriet in Rusland

In Rusland zal de binnenlandse productie van witte kool naar verwachting nog tot eind november doorgaan. Hierna zal er geïmporteerd worden uit Servië.

Volgens een grote importeur heeft de aanvoer van kool te lijden onder de boycot. Voorheen kocht het bedrijf zijn producten in Nederland, Duitsland en Polen in, maar dit is niet langer toegestaan. De importeur geeft toe dat kleine volumes Chinese kool uit Polen de Russische markt via Wit-Rusland desondanks weten te bereiken, maar de markt voor dit type kool is niet zo groot.

Witte, Chinese en rode kool worden het meest gegeten. Witte kool is favoriet in Rusland waar er nog steeds een voorkeur bestaat voor de grote maten. Over het algemeen is de Russische consument niet zo geïnteresseerd in kleine maten, die in andere delen van Europa de laatste jaren echter aan populariteit hebben gewonnen.

De groenten wordt alleen tijdens de koudere maanden geconsumeerd en het seizoen eindigt in april. In de zomer wordt er doorgaans geen witte kool gegeten. Volgens de importeur wordt de vraag sterk bepaald door de aanvoer en de prijzen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven