Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cristian Moretti, Agrintesa

Italiaanse kakiproducent exporteert dagelijks 150 ton kaki

"De kwaliteit is goed dit jaar en ook de prijzen zijn redelijk. Het seizoen verloopt prima en dagelijks exporteren we zo'n 150 ton kaki. Onze telers leveren ons 6.700 ton kaki, waarvan 4.200 van de Tipo variëteit en 2.500 ton Rojo Brillante. Beide variëteiten zullen nog twee maanden vermarkt worden," vertelt Cristian Moretti, directeur van Agrintesa.

Een maand geleden nam het bedrijf zijn nieuwe rijpkamers in gebruik, zoals toegelicht door manager Luca Liverani in onderstaande video.



Doordat de atmosfeer in de rijpkamers verrijkt wordt met koolstofdioxide, wordt de houdbaarheid van het fruit verlengd. De ontwikkeling van dit proces is niet eenvoudig geweest en het heeft bijna 20 jaar geduurd voordat Agrintesa een nagenoeg perfect product ontwikkeld had. De nieuwe rijpkamers werden geïnstalleerd door een Spaans bedrijf. Naast koolstofdioxide kunnen ook de temperatuur en vochtigheid gecontroleerd worden.



"De Rojo Brillante variëteit heeft de toekomst omdat deze gemakkelijker te consumeren is vanwege zijn textuur, die lijkt op die van een appel."



FreshPlaza bracht vorige week een bezoek aan Agrintesa toen het bedrijf bezig was een vracht van 150 ton kaki's voor de export gereed te maken. 
Publicatiedatum: