15 immigranten ontdekt in Spaanse koelwagen

De BBC meldt dat er op 1 november 15 illegale immigranten, onder wie twee kinderen en een baby, zijn aangetroffen in een aardappeltruck. De ontdekking werd gedaan bij de fabriek van Albert Bartlett in Worstead.

De koelwagen was afkomstig uit Spanje en had een lading zoete aardappelen aan boord. De chauffeur is aangehouden. Het Spaanse bedrijf, Transportes Valiente SC, is zeer kritisch over de gevolgen van de immigratiecrisis voor de transportsector. Een woordvoerder van de transporteur heeft verklaard dat de koelwagen Spanje verzegeld heeft verlaten. 

"Om problemen met immigranten te voorkomen, geven we onze chauffeurs specifieke instructies en moeten zij zich houden aan verplichte procedures wanneer ze naar het Verenigd Koninkrijk vertrekken. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen is de immigrantenproblematiek zodanig dat we machteloos staan en we hebben de indruk dat de autoriteiten niets doen om ons hiertegen te beschermen," aldus de woordvoerder.

De 15 immigranten zijn overgedragen aan het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, waarna de Immigratiedienst de individuele gevallen zal beoordelen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven