Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Handel met het Midden-Oosten blijft uitdagend"

HZPC boekt nettoresultaat 7 miljoen euro over 2015/16

HZPC Holland heeft het jaarverslag over boekjaar 2015/16 gepubliceerd. Zoals in oktober reeds bekendgemaakt, is de geconsolideerde netto-omzet over het boekjaar 2015/16 vastgesteld op € 289,5 miljoen. De brutomarge bedraagt € 48,1 miljoen en het nettoresultaat bedraagt € 7,0 miljoen. Het dividend op HZPC-certificaten is bepaald op € 5,75 en ligt hiermee ruim boven het vijfjaarsgemiddelde van € 4,60.
 
In boekjaar 2015/16 heeft HZPC geprofiteerd van het herstel van de Europese markt, maar ook van de inspanningen op de internationale markten, wat resulteerde in toegenomen licentie-inkomsten op andere continenten. Het lopende oogst- en handelsseizoen 2016/17 is een jaar met lagere pootgoedopbrengsten in Nederland, maar dat geldt niet voor geheel Europa. De vraag zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met die van het jaar 2015/16. De handel met het Midden-Oosten blijft uitdagend en onzeker in verband met grote politieke en economische onzekerheden."

Klik hier voor het jaarverslag
Publicatiedatum: